Влада

Житомирська область залишається на першому місці в рейтингу децентралізації

13 January 2020, 13:01

Станом на 10 січня 2020 року в Україні створено 1029 об’єднаних територіальних громад з населенням 11,7 мільйона людей. Перспективними планами формування територій громад покрито 90,3 % території країни. Лідери та аутсайдери зі створення спроможних громад у переліку регіонів за минулий рік майже не змінювалися.

Про це 13 січня повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

«За минулий рік п’ятірка регіонів – лідерів реформи змінилася не суттєво. На початку 2019 року рейтинг областей з формування спроможних громад очолювали Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Запорізька та Волинська області. На початку 2020 – Житомирська, Дніпропетровська, Чернігівська, Хмельницька та Запорізька області. П’ятірка регіонів-аутсайдерів теж не зазнала значних змін. На початку 2019 року це були Вінницька, Полтавська, Київська Кіровоградська та Закарпатська області. На початку 2020 – Київська, Львівська, Закарпатська, Вінницька та Кіровоградська області», - йдеться у повідомленні.

Міністерство також оприлюднило моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування станом на 10 січня 2020 року.

Зокрема, зазначається, що Житомирська область в загальному рейтингу областей щодо формування спроможних громад залишається на першому місці. В області немає жодного району, де не створена хоча б одна ОТГ, а у двох районах – Народицькому та Коростишівському – об’єднані територіальні громади покривають 100% території.

Нагадаємо, у Житомирській облдержадміністрації 3 грудня 2019 року відбулося обговорення процесу завершення децентралізації області, під час якого голова ОДА зазначив, що Житомирщина впевнено тримає перше місце в процесі створення спроможних об’єднаних територіальних громад: 68% області покрито об’єднаними територіальними громадами, в яких проживає 70% населення.

Як повідомляв Житомир.info, на перших виборах в Старосілецькій ОТГ Коростишівського району, які відбулися 22 грудня 2019 року, мандати депутатів отримали самовисуванці, кандидати від ВО «Батьківщина» та партії «Слуга народу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон децентралізація ОТГ  
Матеріали по темі