Події

​Житомирський перевізник відсудив у КП «УАШ» 65 тис. грн на ремонт маршрутки, яка потрапила в яму на вулиці Східній

14 January 2020, 12:19

Суд зобов’язав КП «Управління автомобільних шляхів» відшкодувати вартість ремонту маршрутки, яка отримала механічні пошкодження у наслідок потрапляння у провалля на вулиці Східній у Житомирі.

Відповідне рішення Господарського суду Житомирської області від 21 грудня 2019 року оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Товариство з додатковою відповідальністю «Житомирське автотранспортне підприємство 11827» звернулось до Господарського суду Житомирської області з позовом до Комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради про стягнення збитків у розмірі 113150,80 грн з яких: 111050,80 грн вартість відновлювального ремонту, 2100,00 грн витрати пов`язані з проведенням автотоварознавчого дослідження, а також судових витрат», - йдеться у матеріалах суду.

Мова йде про подію, яка сталася ввечері 6 лютого 2019 року на вулиці Східній, 103 у Житомирі: наїхавши на перешкоду, автобус БАЗ (ТДВ "Житомирське АТП 11827") отримав механічні пошкодження передньої правої частини та бокової правої частини.

Перевізник залучив експерта і провів дослідження, за висновками якого вартість матеріального збитку станом на дату огляду 12.02.19 становила 65102,50 грн, а вартість ремонту автобуса БАЗ з врахуванням ПДВ склала 111050,80 грн.

Суд дослідив матеріали справи, встановив причинно-наслідковий зв’язок і прийшов до висновку стосовно вини відповідача, яка виразилась у бездіяльності щодо невідкладного позначення пошкодження покриття у зв`язку наявністю перешкоди на автодорозі по вулиці Східній 103, м.Житомира дорожніми знаками, сигнальними, огороджувальними і направляючими пристроями, що призвело до пошкодження автобусу і матеріальних збитків.

Тож за рішенням господарського суду КП «УАШ» має відшкодувати приватному перевізнику 65 тис. грн вартості ремонту та 2,1 тис. грн витрат на проведення експертизи.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 6 лютого 2019 на вулиці Східній у Житомирі маршрутка №26 зазнала пошкоджень, в’їхавши у провалля, яке утворилося на дорозі внаслідок пориву старого каналізаційного колектора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ перевізник маршрутка суд  
Матеріали по темі