Події

У період свят в Житомирській області екологи оштрафували 35 «браконьєрів» за незаконну вирубку і перевезення ялинок

15 January 2020, 13:42

У період новорічно-різдвяних свят екологи в Житомирській області притягнули до адмінвідповідальності 35 осіб, які незаконним способом вирішили здобути ялинку.

Про підсумки операції «Новорічна ялинка» 15 січня Житомир.info повідомили в Державній екологічній інспекції Поліського регіону.

«Від початку операції «Новорічна ялинка» державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу було проведено 35 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Житомирської області та складено 35 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 35 осіб на загальну суму 4,614 тис. грн (виділено редакцією; в середньому кожного оштрафували майже на 132 грн – ред.) сплачено 4,614 тис. грн, загальна сума збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, становить 2,492 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі також уточнили, що мова йде про осіб, яких затримали під час незаконної вирубки та перевезення хвойних дерев.

Зазначено, що під час проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства при заготівлі та реалізації новорічних ялинок на території Житомирської області працювали рейдові групи спільно з представниками органів внутрішніх справ, державної лісової охорони та громадськими активістами, перевірялись місця на ділянках цінних хвойних порід, лісових масивів, автодоріг, залізниць та місця реалізації хвойних дерев.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня 2019 року пресслужба патрульної поліції Житомирської області інформувала про рейди на ялинкових базарах у Житомирі, спрямованих на перевірку легальності продажу новорічних дерев. Зазначалося, що у цей день, 19 грудня, нелегальних ялинок виявлено не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка екологія еколог  
Матеріали по темі