Місто

Патрульні перевірили ялинкові базари у Житомирі

20 December 2019, 14:20

Патрульні поліцейські проводять рейди на ялинкових базарах у Житомирі, перевіряючи легальність продажу новорічних дерев.

Про це 19 грудня у Facebook повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Сьогодні (19 грудня – ред.) інспектори управління патрульної поліції розпочали перевірки у місцях продажу новорічних ялинок та сосен по всьому місту. Патрульні поліцейські перевіряли наявність документів для здійснення торгівлі, товаротранспортної накладної та бирок», – йдеться у повідомленні.

20 грудня у коментарі Житомир.info пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк повідомив, що упродовж першого дня рейду нелегальних ялинок виявлено не було.

«Інспектували ялинкові базари по всьому місту: на Крошні, Богунії, Польовій та у центрі. Усі ялинки були з бирками, усі бирки пробивалися по базі yalynka.info. Також у всіх продавців були дозвільні документи. Отож, у ході перевірок нелегальних ялинок не виявили. Перевірки триватимуть», – зазначив Ігор Іванюк. Він також зауважив, що ялинкові базари перевіряє і муніципальна інспекція.

У патрульній поліції пояснили, як покупець самостійно може перевірити, чи ялинка, яку він має намір придбати, легальна.

«Потрібно перейти за посиланням https://open.ukrforest.com/ або yalynka.info та ввести номер бирки у вкладці «Перевірка новорічних дерев», – пояснюють у патрульній поліції та закликають готуватися до свят відповідально.

Зазначимо, що цьогоріч новорічні дерева дозволили продавати на 7 локаціях у різних районах Житомира. Місця продажу:

  • вулиця Велика Бердичівська, 71 (ріг вулиць Великої Бердичівської та Довженка);
  • вулиця Вітрука, 13, 41;
  • вулиця Покровська, 96, 131, 151;
  • вулиця Чуднівська, 133;
  • проспект Миру, 8-10;
  • вулиця Київська, 97-а-99 (майданчик через проїзну частину);
  • вулиця Небесної сотні, 8-10, 12, 14.

Нагадаємо, 16 грудня на вулиці Небесної сотні почав працювати ялинковий базар. Мініялинки з гілочок у цей день коштували від 30 грн, найдорожчими були триметрові дерева – від 600 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2019 року лісівники Житомирської області назвали мінімальну ціну за новорічну ялинку – 35 гривень за хвойне деревце висотою до 1 метра. Лісівники також запевнили, що передсвяткова заготівля хвойних молодняків не завдає лісу жодної шкоди. Адже для цього вічнозелені деревця вирощують на спеціальних плантаціях різдвяних ялин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка ялинковий базар патрульний  
Матеріали по темі