Здоров'я

Житомирський Центр первинної медико-санітарної допомоги купує майже 1,5 тисячі доз препарату для діагностики туберкульозу

16 January 2020, 14:31

Комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради має намір закупити 1485 комплектів туберкуліну.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій на ресурсі ProZorro.

Туберкулін – це препарат, що використовують для виявлення алергічної реакції в осіб, інфікованих туберкульозними бактеріями. Тобто, це препарат для проби Манту.

Очікувана вартість закупівлі – 251 тис. 689 грн 68 коп. Строк поставки товару – до 31 грудня 2020 року.

Участь у торгах взяло три фірми: Спільне українсько-естонське підприємство у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» з ціновою пропозицією 231 тис. 668 грн 91 коп., ТОВ «Валанж-Фарм» з ціновою пропозицією 232 тис. 685 грн 84 коп. та ТОВ «БАДМ-Б» з ціновою пропозицією 235 тис. 746 грн 15 коп.

Наразі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» очікує на відповідне рішення тендерного комітету. Один комплект туберкуліну обійдеться у 156 грн.

Спільне українсько-естонське підприємство у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» зареєстроване в Києві по вулиці Кіквідзе,18-А. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі фармацевтичними товарами, статутний капітал - 18 тис. 778 грн 4 коп. Власником фірми є Андрій Іванович Губський.

Зазначимо, що у січні минулого року КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради закупив 1433 комплекти туберкуліну в харківської фірми ТОВ «Валанж-Фарм» по 137,33 грн за комплект. В червні замовник підписав новий договір з харківською фірмою на поставку ще 258 комплектів туберкуліну, але вже по 157,72 грн за комплект.

На початку листопада до редакції Житомир.info звернулася мама дошкільняти, яка повідомила, що у поліклініках міста відсутній препарат для проби Манту. Заступниця головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Людмила Зайцева підтвердила, що у медзакладах Житомира дійсно не вистачає туберкуліну.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирській області показник захворюваності на туберкульоз перевищив середньостатистичний по Україні, через цю хворобу померли 133 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦПМСД туберкульоз тендер вакцина  
Матеріали по темі