Події

У Житомирській області в родини з 14 дітьми, у якій пів року тому в один день народили невістка та свекруха, згорів будинок

17 January 2020, 16:03

16 січня в смт Миропіль Романівського району Житомирської області сталася пожежа у дерев’яному житловому будинку, де мешкає сім’я з 14 дітьми.

Про це 17 січня повідомив сайт Твій Романів з посиланням на Романівський РС УДСНС.

«У приватному обійсті, де розташовані 2 будинки, в яких проживала сім’я з 14 дітьми, сталася пожежа у старішому дерев’яному будинку. Рятувальники кажуть, що найімовірнішою причиною стало коротке замикання електромережі. В результаті вигоріло дві кімнати будинку, у решті все вкрилося чорною кіптявою. Пожежа знищила та зіпсувала значну частину речей побутового вжитку», – йдеться у повідомленні.

Журналісти видання зазначають, що вік діток багатодітної родини – від 6 місяців до 17 років.

У Романові розпочали збір допомоги постраждалій сім’ї. Зокрема потрібні посуд, матраци, ковдри, постіль та інші речі побутового вжитку.

Допомогти можна й коштами на картки:

  • картка РайфайзенБанк Аваль 4149 5010 2107 6717 – Снайко Андрій Володимирович
  • картка «Ощадбанку» 5167 4901 2103 0564 – Снайко Марина Володимирівна.

Журналісти сайту Твій Романів, посилаючись на інформацію керівництва РДА, розповіли Житомир.info, що пожежа сталася на обійсті родини, яка влітку 2019 року поповнилася двома дівчатками: 2 липня в Житомирському обласному перинатальному центрі з різницею в годину народили невістка та свекруха. Старша жінка тоді стала матір’ю 14-ї дитини, молодша народила третю. Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова торік побувала у домі Снайків та показала, як живе родина з 17-ма дітьми (14 дітей старшого подружжя і троє – синових).

Заступниця Миропільського селищного голови Тамара Гриб розповіла Житомир.info, що допомогти постраждалій родині намагаються усім селищем: привозять продукти і необхідні будівельні матеріали. Відселяти родину не довелося.

«Шестеро молодших дітей одразу відправили у Романів до бабусі. Деякі з діток живуть у вже зроблених двох кімнатах нового будинку. Частина малечі ночувала у сусідів. Зі старого будинку, де сталася пожежа, люди встигли винести деякі речі. Я вчора ввечері та вже сьогодні була у них. Звісно, є проблеми: не було світла і газу. Але виїхали відповідні служби та провели газ, зробили електрику. У ще двох кімнат нового будинку, які вже з ремонтом, не було дверей, однак ми знайшли ці необхідні двоє дверей. Господар сам їх поставить, так що буде ще дві кімнати, тож усім членам сім’ї буде де жити. Також ми збираємо і завозимо речі: матраци, подушки, ковдри, постільну білизну – це їм треба, бо все згоріло або ж залляте водою. Їздили також по підприємцях, назбирали продуктів: борошно, крупи, макарони, олію та інше», – розповіла Тамара Гриб.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2019 року в селі Глухів-Другий Радомишльського району Житомирської області пожежа спопелила будинок, в якому проживала багатодітна сім’я. Троє дівчаток вискочили з будинку, а двох хлопчиків шукали рятувальники.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Миропіль Романівський район  
Матеріали по темі