Події

​Власник мікроавтобуса, на який біля Сінного ринку в Житомирі впав стовп, відсудив у ТТУ майже 160 тис. грн

24 January 2020, 12:35

Власник транспортного засобу OPEL Vivaro, на який вранці 5 грудня 2018 року на вулиці Покровській, 54 в Житомирі впала електроопора, відсудив у трамвайно-тролейбусного управління 156 тис. майнової шкоди та 3 тис. грн моральної шкоди.

Про це йдеться в постанові Житомирського апеляційного суду від 15 січня 2020 року, яка оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що в березні 2019 року власник постраждалого авто заявив позов про відшкодування 238,5 тис. грн майнової шкоди на ремонт транспортного засобу, 1700 грн на оплату експертизи, 5 тис. грн моральної шкоди, а також судових витрат та послуг юриста.

Натомість суд першої інстанції 3 жовтня 2019 року відмовив позивачу у задоволенні вимог в повному обсязі, оскільки той не довів, що електроопора, яка впала на його автомобіль, належить саме КП «ЖТТУ».

Тоді позивач подав апеляційну скаргу, у якій просив рішення Корольовського райсуду Житомира скасувати і ухвалити нове, на його користь. При цьому позивач наполягав на тому, що згідно правил експлуатації трамвая і тролейбуса та закону «Про міський електричний транспорт» опора являється елементом контактної мережі, утримання якої покладається на комунальне підприємство. Окрім того, ТТУ надало інформаційну довідку про те, що опори контактної мережі віднесені до основних засобів і знаходяться на балансі КП «ЖТТУ», тож саме це підприємство мало б відповідати за технічний стан опор.

Разом з тим, суд прийняв до уваги висновок експерта, у якому вартість матеріального збитку, завданого власнику транспортного засобу, становить 156 тис. 120,68 грн. Тож апеляційний суд прийняв рішення про скасування рішення Корольовського райсуду Житомира від 3 жовтня 2019 та про часткове задоволення позивних вимог.

«Стягнути з Комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської на користь ОСОБА_1 156120 грн 68 коп. майнової шкоди, 3000 грн на відшкодування моральної шкоди та 6325 грн 53 коп. понесених судових витрат», - йдеться в постанові Житомирського апеляційного суду.

Як повідомляє Житомир.info, 5 грудня 2018 року біля Сінного ринку в Житомирі електроопора впала на припарковану машину. Того ж дня на засіданні виконкому заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська підтвердила, що стовп належить КП «ЖТТУ» і заявила, що власник може через суд отримати компенсацію за пошкоджене авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ТТУ стовп електроопора Сінний ринок  
Матеріали по темі