Місто

В центрі Житомира зубні лікарі влаштували пікет, щоб привернути до себе увагу влади

27 January 2020, 13:17

У Житомирі 27 січня майже сотня зубних лікарів влаштувала пікет на майдані Корольова.

Медики прийшли, бо вважають, що під час впровадження другого етапу медичної реформи вони втратять свої робочі місця. Така впевненість викликана зміною обсягу функціональних обов’язків зубних лікарів, через що їхня діяльність опиняється «поза законом». За словами мітингувальників, Міністерство охорони здоров’я «згадало» свій наказ 17-річної давнини № 117 від 29 березня 2002 року, відповідно до якого ці фахівці втрачають право лікувати пацієнтів і можуть лише зробити профілактичний огляд та діагностику. Це не стосується лікарів-стоматологів, які залишатимуться працювати і надалі. Тобто, фактично зубні лікарі не зможуть за законом лікувати зуби.

Зазначимо, що головною відмінністю стоматолога і зубного лікаря є освіта: зубний лікар – професія, яка передбачає наявність середньої освіти, медичного училища або коледжу; стоматолог має 6 років вузівської освіти й рік інтернатури.

За словами організаторів акції, вони хочуть привернути увагу членів Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради, виїзне засідання якого проходить цього дня в Житомирській облдержадміністрації.

До пікетувальників вийшли голова комітету Михайло Радуцький та член цього комітету, нардеп від Чуднівського округу Сергій Кузьміних, а також голова ОДА Віталій Бунечко,

Детальніше дивіться згодом у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пікет лікар стоматологія майдан Корольова  
Матеріали по темі