Економіка

В інвестиційному атласі України є лише один проєкт, який стосується Житомирської області

27 January 2020, 15:29

На урядовому порталі 26 січня 2020 року оприлюднили «Інвестиційний атлас України».

Серед представлених потенційним інвесторам проєктів загальнодержавного рівня лише один має відношення до Житомирської області й стосується він інвестиційних можливостей щодо розробки надр.

Мова йде про акціонерне товариство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (JSC UMCC), яке Фонд державного майна виставляє на приватизацію.

«Акціонерне товариство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» спеціалізується на виробництві рутилового концентрату, виробництві ільменітового концентрату, виробництві цирконієвого концентрату, видобутку руд інших кольорових металів, послугах зі збагачення концентрату. (в колах навколо нього зверху до низу: 118,1 млн доларів грошового обороту в 2018 році; 5274 співробітники, 121,8 млн доларів - сукупна вартість активів в 2018 році; частка приватизації – 100%)», - йдеться в описі ділової активності підприємства.

Щодо виробничих потужностей, то в Житомирській області це – Межирічне родовище площею 45,823 тис. кв. м, яке ще можна розробляти 21 рік, ільменіт та рутил – 700 тисяч тонн, цирконій – 106 тисяч тонн; в Дніпропетровській області – Малишевське родовище площею 22,739 тис. кв. м, на цій ділянці залишилось 5 років роботи і там ще є 2,407 тисяч тонн ільменіту.

Нагадаємо, ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», яке належало Міністерству економічного розвитку, намагалося відсудити у ТОВ «Валки-Ільменіт» українського олігарха Дмитра Фірташа 58,4 мільйона гривень, але 1 березня 2018 року господарський суд Житомирської області частково задовольнив цю вимогу і вирішив стягнути лише 5,9 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року суд скасував рішення Житомирської обласної ради від 28 травня 2015 року, яким у державного лісгоспу було вилучено чотири ділянки загальною площею 95 га на користь ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат», який входить до Group DF. Ще раніше суд припинив оренду структурами Фірташа Іршанського ГЗК та Вільногірського ГМК – найбільших в країні виробників ільменітової руди, яка використовується для отримання титану. В серпні 2016 року урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики змінив перелік об’єктів, які плануються до приватизації в 2016-2017 роках, включивши до нього, зокрема «Об'єднану гірничо-хімічну компанію».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестор надра ОГХК цирконій ільменіт ГЗК  
Матеріали по темі