Місто

Жителі просять мера Житомира не перейменовувати проїзд Тихий на честь Володимира Шинкарука

29 January 2020, 13:59

Жителі проїзду Тихого направили меру Житомира Сергію Сухомлину звернення, в якому просять не перейменовувати проїзд на честь Володимира Шинкарука.

У розпорядженні Житомир.info є копія звернення з підписами, яке 29 січня зареєстроване в міській раді.

«Ми, що нижче підписалися жителі проїзду Тихого звертаємося до вас із проханням не перейменовувати проїзд Тихий на честь Володимира Шинкарука. Так, Володимир Федорович Шинкарук своєю творчістю залишив відчутний слід в історії нашого краю. Житомиряни оцінили його вклад в духовний розвиток міста, зробивши Володимира Шинкарука почесним жителем м. Житомира, на жаль посмертно. Сім’я Шинкарука ініціює перейменування проїзду Тихого, де 10 останніх років життя провів Володимир Федорович Шинкарук за адресою проїзд Тихий, 11 на його честь. Але більшість мешканців цієї вулиці народилися тут та прожили все своє життя і їм дуже подобається незаполітизована та милозвучна назва нашої, насправді тихої вулиці, яка знаходиться біля ботанічного саду», - йдеться у зверненні, під яким стоїть більше 70 підписів.

Нагадаємо, 16 січня на сайті міської ради опублікували повідомленні про проведення громадського обговорення у формі електронної консультації щодо надання провулку Тихому імені Володимира Шинкарука. Ініціатором перейменування є молодіжна громадська організація «Пісенний Спас», яка зареєстрована по проїзду Тихому, 11, уповноважена особа – Шинкарук Федір Володимирович.

До завершення обговорення залишилося 46 днів, станом на 13:00 год. 29 січня там є лише один коментар «проти». Після електронної консультації департамент містобудування та земельних відносин має підготувати і оприлюднити звіт про результати проведеного обговорення. Долучитися до обговорення можна тут, порталі E-DEM передбачає авторизацію через банківську систему ідентифікації або за допомогою електронного цифрового підпису.

Скріншот з сайту електронних консультацій

Як повідомляв Житомир.info, професор ЖДУ ім.Івана Франка, автор і виконавець власних пісень Володимир Федорович Шинкарук помер 6 грудня 2014 року. Звання «Почесний громадянин міста Житомира» йому присвоїли за життя, в 2011 році. Починаючи з 2015 року, в день народження митця, 19 серпня, у Житомирі проходить фестиваль пам’яті Володимира Шинкарука «Пісенний Спас».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шинкарук проїзд Тихий перейменування  
Матеріали по темі