Влада

Після рішення суду екскерівник апарату Житомирської ОДА подав декларацію перед звільненням

3 February 2020, 09:59

Звільнений керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Шатило хотів поновитися на посаді та отримати середню зарплату за час вимушеного прогулу, але суд у задоволенні позову відмовив.

Відповідне рішення Житомирський окружний адміністративний суд ухвалив 14 січня 2020 року, 29 січня воно було оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень, але законної сили поки що не набуло – у сторін є 30 днів на подання апеляції.

«06.08.2019 на зборах трудового колективу апарату Житомирської обласної державної адміністрації, на порядок денний якого поставлено питання звернення керівників структурних підрозділів апарату Житомирської ОДА про оголошення недовіри керівнику апарату Житомирської обласної державної адміністрації ОСОБА_1 (Олексій Шатило – ред.) з подальшим усуненням його від виконання посадових обов’язків, вирішено висловити недовіру керівнику апарату Житомирської обласної державної адміністрації ОСОБА_1 та рекомендовано т.в.о голови облдержадміністрації Лагуті Я.М. видати розпорядження про відкриття дисциплінарного провадження та відсторонення керівника апарату облдержадміністрації ОСОБА_1. від виконання посадових обов’язків. Зазначені обставини підтверджуються протоколом зборів трудового колективу апарату Житомирської обласної державної адміністрації від 06.08.2019. Цього ж дня, після завершення зборів трудового колективу, ОСОБА_1, на ім’я т.в.о. голови Житомирської ОДА Лагути Я.М., подав заяву від 06.08.2019 про звільнення із займаної посади за угодою сторін з 07.08.2019. 06.08.2019 розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації, за підписом тимчасово виконуючого обов`язки голови адміністрації Я.М.Лагути №209-к від 06.08.2019, відповідно до п.3 ст.83 та ч.2 ст.86 «Про державну службу» ОСОБА_1 звільнено з посади керівника апарату Житомирської обласної державної адміністрації за угодою сторін з 07.08.2019. Вважаючи звільнення незаконним, позивач звернувся до суду», - йдеться в матеріалах суду.

Зазначається, що доводи позивача ґрунтуються, зокрема, на тому, що заява про звільнення складена ним «при відсутності власного внутрішнього волевиявлення, під впливом психологічного тиску».

У звукозаписі зборів трудового колективу суд не побачив психологічного тиску на позивача зі сторони керівництва облдержадміністрації чи його приниження перед трудовим колективом, які б свідчили про тиск до написання заяви на звільнення. При цьому, на зборах члени трудового колективу лише висловлювалися з приводу, як на їх думку, порушень регламенту та перевищення повноважень при перебуванні позивача на займаній посаді, а не спонукали позивача звільнитися. Також суд не зважив на заяву Олексія Шатила, що на час звільнення він перебував на лікарняному, бо, по-перше, звільнення було за угодою сторін, а по-друге, тимчасова непрацездатність позивача розпочалася з 7 серпня, вже після його звільнення спірним розпорядженням.

Зазначимо, що 1 лютого 2020 року Олексій Шатило подав декларацію перед звільненням з посади керівника апарату Житомирської ОДА. З 1 січня по 7 серпня 2019 року йому виплатили в облдержадміністрації 482 тис. 322 грн зарплати, за це час він отримав 29 тис. 526 грн пенсії. Готівкою Шатило декларує 510 тис. грн.

Нагадаємо, з 7 серпня 2019 року за угодою сторін з посади керівника апарату Житомирської облдержадміністрації був звільнений Олексій Шатило, який, за інформацією відділу кадрів, 6 серпня сам написав заяву на звільнення. За останній місяць роботи керівник апарату ОДА отримав 98 тис. 38 грн зарплати, про що повідомив 14 серпня, але декларацію перед звільненням не оприлюднював.

Як повідомляв Житомир.info, з 17 жовтня 2019 року керівником апарату Житомирської ОДА призначений колишній начальник Київського вокзалу Олег Шарварко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА звільнення Шатило суд  
Матеріали по темі