Політика

Житомирські депутати проголосували за виділення 100 тис. грн на медичні маски для Китаю, але потім схаменулися

7 February 2020, 16:34

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 7 лютого голова фракції Радикальної партії Ляшка, власник мережі магазинів «Полісся-Продукт» Олександр Ракович запропонував виділити з міського бюджету 100 тис. грн на допомогу китайському місту Ухань – епіцентру спалаху коронавірусу. В пропозиції депутата, яку озвучила директор департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір, йшлося про виділення коштів на придбання засобів захисту – медичних масок.

Голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко зауважила, що краще направити ці кошти на потреби житомирян, а голова фракції ВО «Свобода» Віктор Брокарєв запропонував закупити медичні маски для місцевих медиків. Водночас депутати Ірина Ярмоленко та Владислав Пучич наполягали на виділенні допомоги китайському місту.

Під час обговорення депутат Любов Цимбалюк запропонувала замість виділення бюджетних коштів встановити скриньки для збору благодійної допомоги.

Секретар міської ради Наталія Чиж об’єднала обидві пропозиції – Раковича і Цимбалюк та поставила їх на голосування – 22 депутати були «за», рішення прийняте. Втім, Наталія Леонченко зауважила, що голосування треба розділити, бо це різні питання – одне стосується бюджетних коштів, а інше – організації благодійної акції.

В результаті за виділення 100 тис. грн на придбання медичних масок проголосували 11 депутатів, за встановлення скриньок для збору пожертв – 29 депутатів.

Нагадаємо, у Житомирі захворіла дитина, яка повернулася з відпочинку з Китаю, медики та фахівці лабораторного центру провели 15 досліджень, вартістю 6 тис. грн, і в результаті діагноз «коронавірусна інфекція» не підтвердився.

Як повідомляв Житомир.info, ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» 27 січня 2020 року інформував про створення бригади для роботи у вогнищі особливо-небезпечної інфекції, в тому числі викликаної новим коронавірусом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія коронавірус Китай Ракович медична маска  
Матеріали по темі