Події

В Житомирській області рятувальники витягнули з водойми рибалку, який майже годину пробув у крижаній воді

11 February 2020, 17:57

В Попільнянському районі бійці ДСНС врятували чоловіка, який провалився в крижану річку.

Про це 11 лютого повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«11 лютого до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Квітневе Попільнянського району на річці Унава провалився під лід чоловік. Постраждалий рибалка, опинившись у крижаній водоймі, одразу почав гукати на допомогу. На річці в цей час він був один. Лише через пів години його помітила випадкова перехожа, яка й викликала рятувальників. Вже за 10 хвилин рятувальники прибули до місця події. Вони встановили, що потопаючий чоловік знаходиться у проломі на відстані 50 м від берега. На гумовому човні вони підібрались до місця пригоди. Товщина криги складала близько 4 см, тому бійці ДСНС не плили, а ковзали по льоду. Вони проклали від човна до пролому штурмову драбину, по якій витягнули потопаючого та поклали в плавальний засіб. З берега інші рятувальники мотузкою підтягнули човен з врятованим», - йдеться у повідомленні.

На суші потерпілого укутали ковдрами для обігріву та на ношах передали до карети «швидкої». Із попереднім діагнозом «загальне переохолодження тіла» 50-річного постраждалого госпіталізовано до Попільнянської центральної районної лікарні.

«Шановні громадяни! Рятувальники Житомирщини закликають вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду, а у період коливання температури повітря, взагалі на лід виходити не можна!Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя», - нагадують в ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 8 та 9 лютого 2020 року двоє чоловіків у різних районах Житомирської області опинилися у крижаній воді, вийшовши на зимову риболовлю, для одного з них подія закінчилася трагічно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рибалка Попільнянський район крига  
Матеріали по темі