Події

У Житомирській області податківець за три місяці видав 77 незаконних дозволів для автозаправних станцій, – прокуратура

13 February 2020, 11:05

У Житомирській області керівнику підрозділу податкової служби повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило місцевому бюджету збитків на понад 700 тис. грн.

Про це 13 лютого повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки, скоєне начальником управління по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС в Житомирській області.

«За версією слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам суспільства і держави, організував протиправний механізм видачі дозволів на продаж пального місцевим підприємцям. Установлено, що протягом червня-серпня 2019 року, порушуючи вимоги чинного законодавства, незважаючи на відсутність у підприємців необхідних документів, підозрюваним було видано 77 незаконних дозволів для автозаправних станцій в області. Унаслідок протиправних дій податківця місцевому бюджету спричинено збитків на суму понад 704 тис грн», – йдеться у повідомленні.

Злочинні дії посадовця викрили завдяки спільним діям прокуратури, ТУ ДБР в м. Хмельницькому та ВБКОЗ УСБУ у Житомирській області.

12 лютого 2020 особі було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України. Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить ТУ ДБР в м. Хмельницькому.

У пресгрупі У СБУ в Житомирській області уточнюють, що податківець «закривав очі» на те, що підприємці не надавали необхідних сертифікатів.

«Оперативники спецслужби встановили, що радник податкової та митної справи 1 рангу брав на розгляд заяви місцевих підприємців із неповним «пакетом документів» для отримання ліцензії на право провадження господарських операцій із пальним. Комерсанти всупереч вимогам регуляторних актів не надавали сертифікати, які засвідчують прийняття в експлуатацію об’єктів реалізації та зберігання продукції. Досудове розслідування встановило, що посадовець із порушеннями видав підприємцям 77 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та його зберігання. Через ймовірно корупційні дії чиновника загальному фонду місцевих бюджетів завдано збитки на більше ніж 700 тисяч гривень. Під час обшуків у адміністративному приміщенні фіскальної служби співробітники СБ України вилучили ліцензійні справи та іншу документацію, які будуть долучені до матеріалів слідства. Наразі одному з керівників управління оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває слідство», – йдеться у повідомленні.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомлять Житомир.info, за інформацією першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Володимира Федоренка, станом на 22 січня 2020 року в рамках проведення заходів із ліквідації нелегальних АЗС було здійснено перевірку 275 об’єктів. За результатами перевірок, розпочато 18 кримінальних справ, нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму 4,8 млн гривень.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка податкова податківець дозвіл  
Матеріали по темі