Влада

Уряд ліквідував юридичну особу Регіональний сервісний центр МВС в Житомирській області

15 February 2020, 11:10

Уряд 12 лютого ухвалив постанову «Деякі питання територіальних органів МВС», яким скоротив кількість територіальних органів МВС, ліквідувавши регіональні сервісні центри.

Постанова вже оприлюднена на Урядовому порталі.

«Ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ за переліком згідно з додатком. Установити, що: здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ покладається на Міністерство внутрішніх справ; територіальні органи з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ, які ліквідуються, продовжують здійснювати повноваження та функції, покладені на зазначені органи, до впорядкування структури Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ», - зазначається у документі.

Після ухвалення постанови пресслужба МВС повідомила, що орієнтовне скорочення працівників становитиме від 3 до 8%. Натомість, постановою передбачено, що в областях, місті Києві та АР Крим будуть створені територіальні (відокремлені) підрозділи Головного сервісного центру МВС без статусу юридичних осіб.

«Реалізація цієї постанови дозволить зменшити адміністративні витрати, спростити процедуру забезпечення підрозділів, які безпосередньо надають послуги, спеціальною та бланковою продукцією», - зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Створення підрозділів ГСЦ без статусу юридичних осіб дозволить організувати належний підхід до підбору персоналу, що, у свою чергу, покращить якість державного сервісу та створить більш сприятливі умови для своєчасного, якісного та ефективного надання послуг і вирішення державних завдань у сферах реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами, моніторингу інформації про здійснення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, допуску водіїв і транспорту до перевезення небезпечних вантажів, контролю за відповідністю конструкції, комплектації та обладнання транспортних засобів відповідним нормам і стандартам тощо.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня 2019 року в Житомирі презентували новий сучасний сервісний центр МВС, що прийшов на зміну старому МРЕВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сервісний центр КМУ МВС  
Матеріали по темі