Влада

На засіданні у справі вбивства бердичівлянки Юлії Козак заслухають результати повторної експертизи від судмедексперта МОЗ

17 February 2020, 19:39

З червня 2018 року Богунський райсуд Житомира розглядає справу про вбивство бердичівлянки Юлії Козак. Сьогодні, 17 лютого, на черговому засіданні судді продовжили запобіжний захід обом обвинуваченим: Святославу Козаку – тримання під вартою, Світлані Кустовецькій – нічний домашній арешт.

Також повідомили, що на наступне засідання має приїхати один із трьох судмедекспертів МОЗ України, яких суд викликав більш ніж місяць тому.

«Я подзвонив до начальника експертної установи, яка повідомила, що зазначені експерти залучені в проведенні інших експертиз і прибути фізично на засідання, виділити час для того, щоб їхати в Житомир, брати участь в засіданні й потім назад, фактично не можуть. На наступне судове засідання повідомили, що може приїхати головний доповідач у справі по даній експертизі, який зможе відповісти на всі запитання», – сказав прокурор Олександр Білецький.


Не пропускають жодного засідання сусіди вбитої та жителі Бердичева. Цього разу деякі не змогли стримати своїх емоцій: в результаті одна з жінок вдарила Світлану Кустовецьку по обличчю.

Після такого вчинку до присутніх звернулася одна із суддів.

«Зрозумійте, кожен з вас може опинитися в ситуації, коли потрібно, щоб досконало розібралися в кожній комі, в кожній крапці, але це потрібно. Це важка справа, ви ж розумієте, давайте стримаємося і спокійно її завершимо. Ми вже на кінцевій стадії», – сказала суддя Софія Костенко.

Матір вбитої впевнена: покази судмедексперта з Києва підтвердять, що її дочка померла від задушення.

«Якщо він написав, що вона задушена, повірте, що це люди високого рангу, він уже приїде, і його не куплять», – стверджує матір вбитої Ірина Білецька.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 26 березня.

Нагадаємо, судді, які розглядають резонансну справу вбитої бердичівлянки Юлії Козак, підтримали клопотання щодо повторної експертизи, яку проводитимуть спеціалісти бюро МОЗ України.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина.

8 червня 2018 прес-служба прокуратури Житомирської області поінформувала про те, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак «світить» довічне ув’язнення.

Судові засідання по даній справі у 2019 році: 12 березня та 26 березня розпочались зі слухання свідчень сусідів сім'ї Козак. А на засіданні 14 травня 2019 року судді повторно заслухали висновки медекспертів у справі загиблої бердичівлянки Юлії Козак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Козак засідання  
Матеріали по темі