Економіка

У Житомирі податківці проводитимуть «просвітницьку» діяльність щодо декларування, розпочнуть зі старшокласників і студентів

18 February 2020, 15:21

У Житомирі учням старших класів та студентам планують читати лекції, спрямовані на підвищення податкової грамотності.

Про це 18 лютого під час пресконференції, окреслюючи пріоритетні напрямки роботи на 2020 рік, розповіла заступниця начальника головного управління ДПС у Житомирській області Ірина Свєтяш.

«На цей рік ми запланували йти до наших закладів освіти. І вже відгукнувся один з університетів, де нададуть нам лекторів. Ми хочемо готуватись до загального декларування населення й проводити роз’яснення. Але це треба починати ще зі шкільного віку, з молодих людей. Така робота буде спрямована не лише на позитивний імідж податкової, а й на результати у сплаті податків», – сказала Ірина Свєтяш.

Вона зауважує: молодь має розуміти, що податкова – це не каральний орган та не щось абстрактне і далеке, а дотичне до життя кожного.

Реалізуючи вказану ініціативу, податкова співпрацюватиме з управлінням освіти міської ради.

«Як я казала, відгукнувся наш агроуніверситет, вони запропонували лекторів. Плануємо з нашим міським управлінням освіти зробити графік і використати аудиторії, які вони запропонують. У нас є лекторка, яка цікаво будує лекції саме для дітей: розповідає про всесвітніх мільярдерів – як вони починали у школі та як вони дійшли до того, щоб створити свій бізнес. Дітям таке цікаво. Залучаємо до цього педагогів, адже ми все-таки виконавці сухих законодавчих норм, а вони, педагоги, вміють це професійно подати», – зазначила заступниця начальника головного управління ДПС у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, підводячи підсумки наповнення бюджетів за 2019 рік, під час пресконференції 18 лютого 2020 року заступниця начальника головного управління ДПС у Житомирській області Ірина Свєтяш розповіла, що після перевірок нелегальних заправок в області офіційний виторг АЗС збільшився на 74%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податок ДПС Свєтяш  
Матеріали по темі