Економіка

Житомирська область – в трійці лідерів за кількістю отриманих «Доступних кредитів»

18 February 2020, 17:42

За перші два тижні на участь в програмі «Доступні кредити 5-7-9%» надійшло 4020 заявок на загальну суму 2,04 мільярда гривень.

Про це 18 лютого повідомляє Міністерство фінансів на своїй сторінці у Facebook.

«Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області - на суму 503,9 млн грн. На другому місці Вінницька область – на суму 155 мільйонів. Замикають трійку лідерів одесити: там подали заявок на участь в програмі на загальну суму 131,9 млн грн. Підприємці Львівщини лише трохи поступились «лідерам», вони надіслали заявок на участь в програмі на суму 130,3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Щодо отриманих кредитів, то тут лідером є Вінницька область: тамтешні підприємці лише за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн. На другому місці з сумою 1,5 мільйона гривень Житомирська та Львівська області. 1,3 млн грн отримали за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» підприємці Волині. І трохи більше мільйона (1,1 млн грн) отримав бізнес Харківщини.

«Ми в Фонді розвитку підприємництва щоденно отримуємо оперативну і достовірну інформацію. Це дає можливість нам стежити за динамікою програми загалом, та в розрізі банків зокрема. Станом на сьогодні учасниками програми вже є чотири банки. Це «Укргазбанк», «Ощадбанк», «ПриватБанк» та «Укрексімбанк». Наразі ми маємо звернення ще від 12 банків, які виявили бажання приєднатися до реалізації програми», - говорить директор Офісу адміністрування проєктів міжнародної фінансової співпраці Мінфіну, під керівництвом якого функціонує Фонд розвитку підприємництва, Руслан Гашев.

З умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%» детальніше можна ознайомитися на офіційному сайті 5-7-9.gov.ua.

Нагадаємо, в січні поточного року Кабінет міністрів затвердив постанови, які запустили надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва через Фонд розвитку підприємництва.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2019 року прем’єр-міністр Олексій Гончарук інформував про підготовку програми з підтримки мікро- та малого підприємництва, яка запрацює з 1 лютого 2020 року..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес кредит Мінфін  
Матеріали по темі