Місто

У Житомирі на пішохідну Михайлівську безперешкодно заїжджають авто, бо «хтось» опустив боларди

18 February 2020, 17:57

Сьогодні на пішохідну Михайлівську у Житомирі безперешкодно у будь-який час заїжджають і легкові, і вантажні автомобілі. Боларди, які мали б зупиняти водіїв при заїзді з провулку Скорульського і з вулиці Лятошинського, опущені, тому не виконують своєї функції. Один з них взагалі пошкоджений.

За словами начальника УКБ, хто опустив боларди, невідомо, проте припускає: це могли бути власники закладів на Михайлівській.

«Чому опущені? Ключі по заявках власників магазинів, кав’ярень були видані власникам кафе, і доступ до балардів є приблизно в 15 осіб, зокрема у створеному ОСББ. На даний момент невідомо, хто їх відкрив сьогодні. Там проводяться будівельні роботи, можливо, там хтось заїхав. В мерії поки промоніторити це важко, адже ключі є у 15 власників, а охорона в міськраді не може покидати свій пост, щоб вийти, закривати і контролювати. Боларди працюють з усіх трьох сторін, ключі також є у чергового в міській раді та у пожежних частин у разі надзвичайних ситуацій», – розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов.


Самі боларди більш ніж рік не можуть передати на баланс «Міськсвітла». Рішення виконавчого комітету прийняте у грудні 2018 року, але документи досі знаходяться в УКБ.

«Найближчий тиждень (маємо передати документи). Документи вже готові, просто у січні бухгалтерія здавала звіти, й тому була затримка», – каже начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов.

Як повідомили у патрульній поліції, водії, які нехтують дорожніми знаками і заїжджають на пішохідну Михайлівську поза межами визначеного часу, можуть отримати штраф у розмірі 250 гривень.

Кому і коли можна заїжджати на пішохідну Михайлівську: пояснення для житомирян та гостей міста

Як повідомляв Житомир.info, боларди при в’їзді з вулиці Лятошинського на пішохідну Михайлівську запрацювати в листопаді 2017 року. Мешканці Михайлівської, яким потрібно виїжджати і заїжджати, а також фірми і компанії, заклади яких розміщені на цій вулиці, мають пульти-ключі від болардів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська болард  
Матеріали по темі