Суспільство

​Квіткова композиція уродженки Житомирської області здобула золоту медаль кулінарної олімпіади в Штутгарті

19 February 2020, 17:22

Марія Шрамко здобула золото кулінарної олімпіади 2020, яка проходила з 16 по 19 лютого у Штутгарті (Німеччина).

Марія Шрамко - професійний кондитер, родом з села Смолдирів Баранівського району Житомирської області, нині проживає в Ісландії, має 9 золотих нагород чемпіонату світу з кондитерського мистецтва. А 19 лютого 2020 отримала найвищий бал та свою другу медаль Олімпійських ігор з кулінарії.

Як розповіла Марія Шрамко журналісту Житомир.info, усі її роботи, представлені на Олімпіаді, присвячені Україні і мають назви «Полісся», «В саду моєї мами», «Поліський рай».

«Усі рослини взяті з саду моїх батьків у селі Смолдирів, що у Баранівському районі: жоржини, настурції, дельфінієм, хризантеми, плющ, дикий виноград, смородина, обліпиха, ожина, гладіолус, гортензія, гліцинія, чорниця. Світова спільнота оцінила роботу найвищим балом, назвала кращим експонатом чемпіонату. Я щаслива, що приношу радість у кожен дім та маю можливість представити нашу рідну Житомирщину на світовій арені», - розповіла Марія Шрамко та додала, що усі квіти їстівні, цукрові.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомирянка Кароліна Залевська привезла з Польщі дві медалі міжнародного чемпіонату з кондитерського мистецтва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шрамко кулінарія кондитер чемпіонат медаль  
Матеріали по темі