Місто

​Тиск води в центральній частині Житомира та на Польовій підвищиться на місяць, а потім знову впаде

24 February 2020, 16:24

24 лютого працівники підрядної компанії «КСМ-ГРУП» виконують завершальні роботи із реконструкції магістрального водогону на правому березі річки Тетерів. За словами фахівців, підключення цієї ділянки значно підвищить тиск води у кранах в селах Зарічани та Гуйва, а також в кількох районах міста.

«Зараз ми знаходимось на Зарічанських землях, це камера №7. Зараз відбувається підключення Зарічан по постійній схемі, а також відбуваються роботи по підключенню центра міста по тимчасовій схемі. Це означає, що тижня на 3-4 тиск в будинках в центральній частині міста підвищиться. Але це буде тимчасово», – розповідає інженер технічного нагляду Дмитро Ковальчук.


Фахівці обіцяють, що тиск води в кранах будинків в селах Зарічани та Гуйва підвищиться вже до кінця дня. До кінця тижня зміни із тиском води відчують і жителі центру міста, а також Польової та промислового району. Впродовж наступних чотирьох тижнів будівельники будуть виконувати підготовчі роботи для продовження реконструкції водогону.

«Зараз ми закінчуємо роботи по прокладанню мереж в бік Шевченка і згодом будуть тривати підготовчі роботи по заміні дюкеру 16-2, який йде до монументу Слави. 3-4 тижні тиск води в будинках в центрі Житомира буде підвищений, але потім, хочу відмітити, все одно тиск впаде. До повного завершення робіт. Наразі ми стоїмо на ділянці №2. Її загальна довжина складає близько 3000 метрів. Зараз вже виконано реконструкції на 1500 метрів і близько 400 метрів приготовано до санації», - розповів Дмитро Ковальчук.

Нагадаємо, наприкінці 2019-го водоканал запускав магістральний трубопровід житомирського водогону, який проходить по правому березі Тетерева в селі Зарічани, щоб забезпечити високий тиск у кранах на Різдвяні свята.

Фоторепортаж про те, як «Житомирводоканал» будує нову магістральну водопровідну мережу через Зарічани дивіться тут.


Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі показали, як відбувається реконструкція «ОСК-2», де очищують воду з промзони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал тиск води водогін  
Матеріали по темі