Влада

Голова Житомирської ОДА створив робочу групу для боротьби з нелегальним обігом деревини

25 February 2020, 10:38

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко 17 лютого підписав розпорядження «Про посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів».

«Утворити міжвідомчу робочу групу для здійснення контролю за використанням, охороною лісових ресурсів і ліквідації нелегального обігу деревини на території Житомирської області та затвердити її склад. Міжвідомчій робочій групі: здійснювати координацію дій правоохоронних, контролюючих та інших органів місцевої влади щодо вжиття заходів з недопущення розкрадання і незаконного використання лісових ресурсів і ліквідації нелегального обігу деревини; ініціювати проведення в установленому законом порядку перевірок та вжиття інших заходів, пов’язаних з незаконною діяльністю лісопильних об’єктів та використанням деревини», - зазначається у документі, оприлюдненому на сайті ОДА.

Райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування рекомендовано теж утворити відповідні робочі групи та «у межах чинного законодавства» забезпечити проведення обліку наявних на 01.02.2020 на території області пилорам, деревообробних підприємств та цехів.

Обласному управлінню лісового та мисливського господарства, обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс», головному управлінню Нацполіції у Житомирській області, Державній екологічній інспекції Поліського округу рекомендується утворити рейдові мобільні групи для запобігання порушенням вимог лісового законодавства.

Крім того, обласному лісмисгоспу та підприємству «Житомироблагроліс» рекомендується покласти персональну відповідальність на керівників лісогосподарських підприємств за своєчасну і повну передачу матеріалів до правоохоронних органів про виявлені лісопорушення. Також доручено провести аналіз стану розгляду матеріалів за період 2018-2019 років, що були направлені до правоохоронних органів та судів, щодо стягнення збитків, завданих лісовому господарству.

Інформацію про виконання розпорядження буде узагальнювати управління екології та природних ресурсів й щомісяця інформуватиме ОДА.

Очолює новостворену робочу групу заступник голови ОДА Віктор Градівський, заступник голови робочої групи – т.в.о. начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Семенюк.



Нагадаємо, голова Житомирської ОДА з 11 лютого 2020 року звільнив начальницю управління екології та природних ресурсів Галину Перникозу, яка пропрацювала на цій посаді менш ніж три місяці.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2020 року Державне бюро розслідувань проводило обшуки в Держлісагентстві та лісництвах Житомирської області: слідчі повідомили про підозру чотирьом лісничим ДП «Олевське лісове господарство», які підозрюються в розтраті майна в особливо великих розмірах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА ліс робоча група деревина лісгосп  
Матеріали по темі