Місто

Влада Житомира планує провести рейди, аби виявити об'єкти, які перекривають доступ до річок

28 February 2020, 12:54

Огорожі або інші конструкції, які перешкоджають вільному доступу до берегів річок, водойм та інших водних об'єктів, мали демонтувати протягом трьох місяців з дня набрання чинності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування».

Закон набрав чинності 21 листопада 2019 року, журналіст Житомир.info з'ясовувала, чи змінилося щось за три місяці біля берегів річки Тетерів у гідропарку і в парку культури та відпочинку.


У муніципалітеті зазначили, що про доступність до берегів місцевих річок зможуть говорити лише після детального аналізу, який розпочнуть у наступному місяці.

«У місті Житомирі у нас річки Тетерів, Руденка, Кам'янка, Крошенка. Для того, аби чітко сказати, наскільки вони доступні, органами місцевого самоврядування, виконавчими органами буде проведений аналіз, аналіз користувачів земельних ділянок. Закон передбачає саме безперешкодний доступ та штрафні санкції до користувачів земельних ділянок фізичних або юридичних осіб, а до власників земельних ділянок закон не діє, є така проблема», – говорить заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Для виявлення об'єктів, які заважають житомирян підійти до води, будуть влаштовувати рейди.

«Спочатку буде проведено аналіз, буде відповідне доручення органам виконавчої влади. Після цього ми сформуємо робочу групу та будемо проводити рейди для того, аби чітко визначитися, наскільки у місті Житомирі є проблема з безперешкодним доступом», – розповів Сергій Кондратюк.

Об'єкти, які перешкоджають вільному доступу, мають демонтувати.

«Користувачі земельної ділянки повинні знести конструкції та надати безперешкодний доступ. Якщо ця робота виконуватися не буде, то органами місцевого самоврядування буде надано припис, який має протягом 10 днів бути виконаний, то, відповідно до закону, через рішення суду маємо право фізичну або юридичну особу позбавити права користування земельною ділянкою», – каже Сергій Кондратюк.

Також у міський раді зазначили, що самі мешканці можуть повідомляти про огорожі або інші конструкції, які заважають підійти до води.

Нагадаємо, 20 січня Житомир.info з'ясовував, наскільки доступними є береги Тетерева в Житомирі від набережної до гідропарку. Відеоогляд тут

Як повідомляв Житомир.info, біля підвісного мосту у житомирському парку ім.Гагаріна колишній начальник управління ДАІ УМВС в Житомирській області Володимир Недільський має будинок, який розміщений на березі річки Тетерів, має пірс та огорожу, що закриває доступ до прибережної смуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка паркан огорожа доступ до річок  
Матеріали по темі