Економіка

​«Від ідеї до власного бізнесу»: на форумі у Житомирі розповіли, як розпочати бізнес та залучити інвестиції

2 March 2020, 13:21

З чого почати бізнес, де шукати ресурси та кадри і як правильно просувати власну справу, - ці теми 29 лютого обговорювали на форумі у Житомирі «Від ідеї до власного бізнесу».

«Наш форум унікальний, адже він проходить у Житомирі вперше. Цільова аудиторія форуму – це майбутні підприємці, люди, які мають гарні креативні ідеї, але не знають, як їх втілити у життя і зробити з цього власну справу. Також це люди, які вже розпочали бізнес і прагнуть його масштабувати, хочуть знайти для себе інформацію», - розповідає проект-менеджер центру розвитку «Пазл» Олена Фесюк.

Серед спікерів форуму: успішні бізнесмени Житомира, які поділилися власним досвідом, а також представники місцевої влади, які розповіли про державні програми підтримки малого та середньому бізнесу.

«Наша задача полягати в тому, щоб максимально об'єднати всіх учасників. Наші спікери готові не просто вийти та прочитати лекцію, а поділити корисною інформацією, контактами, деякі готові профінансувати ці чи інші проєкти», - каже проект-менеджер центру розвитку «Пазл» Тетяна Міненко.


Учасники форуму діляться: прийшли на форум, аби отримати поради щодо ведення бізнесу та завести нові знайомства, які не менш важливі для підприємництва.

«Хотілось дізнатися про бізнес, як правильно його побудувати та вести. Бізнес у мене є, маленький. Мені хотілося б його покращити», - відповідає учасниця форуму Олександра.

«У мене меблевий магазин в Житомирі, однак таких магазинів дуже багато в місті, велика конкуренція. У нас не розвинений інтернет-ресурс. В інтернеті мало хто продає і ми також це робимо по-старому. В Києві, у великих містах люди вже звикли купувати меблі в інтернеті, а в Житомирі чомусь ніхто це не реалізовує. Я хочу дізнатися, як це роблять інші підприємці й впровадити у себе», - ділиться учасниця форуму Віта.

Захід відбувся за сприяння департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради.

«Для Житомира, після прийняття Концепції інтегрованого розвитку, розвиток підприємництва в пріоритеті, це і «Ефективне місто». Ми всі розуміємо, що розвиток соціальної інфраструктури, парків та шкіл не можливий без головного - розвитку бізнесу. Тому один із ключових пріоритетів - робити все, щоб підтримувати бізнес-ініціативи й вирощувати бізнес-середовище, у якого комфортно працювати підприємцям», - говорить директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес форум ідеї  
Матеріали по темі