Влада

Житомирська облрада планує розглянути звернення щодо Мінагрополітики, плати за доставку газу та тарифів обленерго

4 March 2020, 13:46

Напередодні сесії, яка має відбутися 5 березня, на сайті Житомирської обласної ради оприлюднили проєкти рішень зі зверненнями щодо перегляду тарифів на послуги з розподілу електричної енергії, скасування абонентської плати за транспортування газу та створення (відновлення) Міністерства аграрної політики України.

Проєкт рішення про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП щодо перегляду тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Житомиробленерго» на 2020 рік був підготовлений виконавчим апаратом облради та оприлюднений ввечері 3 березня. Депутати просять «вжити заходів щодо перегляду тарифів з розподілу електричної енергії для АТ «Житомиробленерго» в сторону їх зменшення, в тому числі шляхом уточнення та коригування складових економічно обґрунтованих витрат ліцензіата на здійснення господарської діяльності з передачі електричної енергії». Зазначається, що в 2020 році тарифи на послуги з розподілу електроенергії зросли для 1 класу напруги на 37%, для 2 класу – на 23,8%.

«Підвищення тарифу призвело до додаткового навантаження на підприємства різних форм власності, ускладнення проведення вчасної і повної оплати за спожиту електричну енергію, накопичення підприємствами боргів за спожиті енергетичні ресурси та комунальні послуги, а відтак - до погіршення соціально-економічного стану в області», - зазначається у звернені.


Вранці 4 березня був оприлюднений проєкт рішення про звернення до президента, Верховної ради, Кабінету міністрів України щодо скасування абонентської плати за транспортування газу, який підготував депутат облради від Опозиційного блоку, радник голови обласної ради Олександр Чорноморець.

«Враховуючи складне соціально-економічне становище більшості жителів України, звертаємося з проханням терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу, і не допустити подальшого підвищення цін на газ та зубожіння населення», - йдеться у тексті звернення.


Також 4 березня оприлюднене ще одне звернення, підготовлене виконавчим апаратом облради: депутати планують звернутися до Кабміну щодо відновлення Міністерства аграрної політики, яке в сформованому президентом Зеленським Уряді було віддане в сферу управління Мінекономіки.

«Ми є аграрна країна, де фермерські господарства, особисті селянські господарства, які лише почали відчувати увагу до себе з боку держави у даний час, залишаються поза увагою. Прийшла весна, невдовзі почнеться посівна кампанія, обробка полів, і моніторинг контролю за ситуацією має здійснювати галузеве міністерство, а також підрозділи з розвитку агропромислового комплексу на регіональному рівні. Однак, на державному рівні втрачена комунікація із регіонами з питань проведення комплексу сільськогосподарських робіт, не проводиться моніторинг та прогноз продовольчої безпеки, розроблення зведених планів розвитку агропромислового комплексу, що у подальшому може спричинити негативні наслідки забезпечення продовольчої безпеки держави», - мотивує своє звернення обласна рада.


Як повідомляв Житомир.info, у затвердженому порядку денному чергової сесії Житомирської обласної ради, яка має відбутися 5 березня 2002 року, майже сто питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення  
Матеріали по темі