Здоров'я

Житомир готується протидіяти коронавірусу: виділили кошти, підготували лікарню, дезінфікують громадський транспорт

4 March 2020, 14:05

У Житомирі затвердили оперативний штаб та виділили кошти на заходи щодо запобігання розповсюдження коронавірусу.

Данні питання розглянули 4 березня під час чергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Зокрема начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський повідомив: у місті працюватимуть мобільні групи, які будуть перевіряти, як керівники підприємств, закладів та установ дотримуються превентивних заходів.

«Затверджено оперативний штаб, до якого увійшли майже всі заступники міського голови. Який буде працювати ефективно, регулярно збиратися. Для того, щоб мати інформацію сьогодні на сьогодні у проєкті рішення запропоновано керівнику оперативного штабу створити мобільні групи, які будуть виїжджати в галузі й перевіряти виконання цих організаційних заходів. До яких обов’язково будуть включені фахівці працівники медичної галузі для того, щоб на місці перевіряти організацію виконання, давати оцінку діяльності керівництву і надавати методичну допомогу у подальшій їх реалізації. Щоб вони були дійсно ефективні і сприяли тому, щоб ми мінімізували можливі негативні наслідки», - говорить Микола Дідківський.


Окрім цього, на засіданні проінформували про готовність приймати хворих на коронавірус.

«Лікарня № 1 інфекційне відділення є госпітальною базою для прийому хворих з підозрою на коронавірус. Підготовлені бокси, інфекційне відділення, деякі моменти по обладнанню і засобам індивідуального захисту, вони уточнюються. Що стосується нашого центру та амбулаторій – практично все організовано, навчання проходять, костюми захисту та засоби індивідуального захисту є. У нас наступне питання – про розрахунок потреби у засобах індивідуального захисту, медичного обладнання. Сьогодні ми вийшли з першочерговою потребою у респіратори класу захисту (FFp 3), які працюють від 4 до 6 годин», - каже заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

На закупівлю тестів, респіраторів, захисних костюмів та апарату штучної вентиляції легень виконком виділив понад 2 млн грн.

«На виконання цих заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації з міського бюджету виділяється 2 млн 537 тис. 452 грн. З них 11 тис. 250 грн на проведення інформаційних заходів, решта суми на придбання медичного обладнання та засобів захисту», - сказала директорка департамент бюджету та фінансів Житомирської міськради Діна Прохорчук.

Також відсьогодні у місцевому громадському транспорті будуть проводити дезінфекцію.

«Комунальним підприємством ТТУ було вчора укладати договір. Від сьогодні, крім щоденного вологого прибирання, починається обробка засобами з дезінфекцією. Щодо приватних перевізників, вчора була робоча нарада, вони всі повідомлені, надали перелік засобів для обробки. Від сьогодні приватний перевізник перед виїздом на зміну продезінфікує салон свого транспортного засобу. Всі засоби дезінфекції комунальне підприємство закуповує за свої кошти. Це буде щоденно, при можливості на кінцевих зупинках, провітрювання і вологе прибирання посилиться», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, бюджетна комісія Житомирської міської ради 3 березня погодила виділення 2,2 млн грн з резервного фонду міського бюджету на закупівлю тестів, респіраторів та захисних костюмів для медиків.

Як повідомляв Житомир.info, 27 лютого до Житомира приїхав заступник секретаря РНБО, який провів в ОДА закриту нараду щодо готовності області до епідемії коронавірусу. 1 березня заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко з робочою поїздкою відвідав лікарні у Житомирі, Рівному та Сарнах і перевірив готовність персоналу та інфекційних відділень до прийому пацієнтів з коронавірусом. 3 березня стало відомо, що в Україні зареєстрований перший випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус виконком транспорт лікарні  
Матеріали по темі