Місто

​Департамент містобудування програв суд щодо реєстрації земельних ділянок на Корбутівці у Житомирі, які виділили сім’ям загиблих в АТО

4 March 2020, 15:34

На засіданні виконкому 4 березня обговорювалось питання, яке стосувалось земельної ділянки по провулку Річковому, 5-б у Житомирі, щодо якої у 2014 році був виданий дозвіл на розроблення проєктної документації для будівництва житлового будинку для багатодітної родини Тимощуків. Проте з затвердженням нового Генплану дана територія уже відноситься до іншої функціональної зони. Тож аби багатодітна родина мала змогу продовжувати оформлення документації на земельну ділянку та отримати будівельний паспорт на забудову, виникла необхідність у прийнятті рішення виконкому про надання даній земельній ділянці статусу «вимушеної невідповідності вимогам Зонінгу».

Про це на виконкомі доповів директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Разом з тим мер Житомира Сергій Сухомлин поцікавився, як просуваються справи по оформленню документації на сусідні земельні ділянки по провулку Річковому, по яким три роки тому були прийняті рішення про виділення їх родинам загиблих учасників бойових дій.

«Поруч люди будуються, ростуть великі будинки і по ним жодних питань у Держгеокадастру не виникає, а тут відмовились реєструвати», - зазначив Сергій Сухомлин.

«На жаль, суд щодо скасування відмови Дергеокадастру їх зареєструвати ми програли, питання зависло, але ми ним займаємось. Можливо, будемо повторно виносити на сесію. Сподіваємось, щось зміниться з новим керівництвом у Держгеокадастрі, адже ця територія однозначно по Генплану і по плану зонування є малоповерховою садибною забудовою, функціональна зона Ж-1. Тому я вважаю, що вирішення цього питання залежить виключно від Держгеокадастру. Тим паче, екстериторіальне погодження ми отримали в Чернівецькому Держгеокадастрі, а наші не погодили», - розповів Ігор Блажиєвський.

За словами мера Житомира, сьогодні він провів зустріч зі спілкою ветеранів АТО, на якій розглядалося питання виділення земельних ділянок учасникам бойових дій та сім’ям загиблих. Вони просять вирішити дане питання, інакше обіцяють вдатися до інших заходів.

У єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковане рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 5 лютого 2020 року, яким у задоволенні позову департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міськради до Державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Житомирському районі та м. Житомирі ГУ Держгеокадастру у Житомирській області Вікторії Вишневської відмовлено.

У матеріалах суду зазначається, що департамент містобудування подав позов про визнання незаконним та скасування рішення державного кадастрового реєстратора від 4 лютого 2019 про відмову у внесені відомостей до Держземкадастру, та зобов’язати зареєструвати зазначені ділянки.

Скрін з рішення суду

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році на провулку Річкову в Житомирі збиралися виділити землю для будівництва сім’ям загиблих в АТО, проте жителі Корбутівки були проти, адже задля будівництва мали зрізати сосновий ліс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Річковий АТО земля Блажиєвський Держгеокадастр 
Матеріали по темі