Місто

У Житомирі на Корбутівці збираються виділити землю для будівництва сім’ям загиблих в АТО, людям шкода сосен

8 September 2016, 15:48

У Житомирі по провулку Річковому на Корбутівці збираються знищити сосновий ліс і розпочати будівництво.

Про це Житомир.info електронним листом повідомив місцевий житель.

«Звертаюсь до Вас з проханням захистити місця, засаджені лісом в м. Житомирі, від незаконних дій міської ради. 21.07.16 Житомирська міська рада прийняла рішення №294 про затвердження детального плану територій для розміщення житлової забудови на провулку Річковому. Це рішення є на сайті міської ради. До рішення має додаватися план, однак на сайті його немає. Мені вдалося знайти цей план. Планом передбачено, що під будівництво восьми! приватних будинків виділяється ділянка, яка на даний час засаджена соснами. Це територія  недалеко від річки,  фактично повноцінний ліс, зона відпочинку громадян. Одне з небагатьох місць, які насичують місто киснем. Невже немає іншого місця!? Невже потрібно вирубати вікові сосни!?», - обурюється читач.

Причиною таких дій влади чоловік, який попросив не називати своє ім’я, вважає корисливі мотиви її представників, оскільки «ділянка знаходиться у привабливій частині міста, поблизу річки, зони зелених насаджень». Також дописувач припускає, що земля «може бути «виділена» учасникам АТО».

Ситуацію пояснила заступник начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

«Це земельні ділянки, які у відповідності до Генерального плану знаходяться на відповідній території, і ці земельні ділянки пропонуються для виділення сім’ям загиблих. Був розроблений і затверджений детальний план території, зараз погоджуються проекти землеустрою з кадастровими номерами. Потім міська рада буде розглядати питання надання цих земельних ділянок сім’ям загиблих. Повинне бути рішення про передачу сім’ям загиблих. Там є зелені насадження, і частково їх потрібно буде видалити», - пояснила Черкасова.

Як повідомляв Житомир.info, влітку цього року жителі Корбутівки влаштували акцію проти будівництва «Тетерівського бульвару» у зеленій зоні та змусили підрядника на деякий час припинити роботи. Згодом люди поскаржилися на будівництво міському голові.

Рішення міської ради

План до рішення міської ради

Ділянка по пров. Річковому, де хочуть виділити землю для будівництва. План та знімки супутника надані читачем

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі