Влада

Відсутність комунікації, популізм і «соросята» – на сесії Житомирської облради обговорювали відставку Уряду Гончарука

5 March 2020, 14:37

Під час сесії Житомирської обласної ради 5 березня кілька разів згадували про відставку Уряду, який очолював Олексій Гончарук. Першим про вже колишній Кабінет Міністрів почав говорити викладач Національної академії державного управління при президентові України Олександр Пухкал.

«Нові кадри потрібні і Житомирщині, і не тільки Житомирщині, але й усій Україні. Ваша 30-та сесія зібралась сьогодні в надзвичайно відповідальний момент. Вчора, як ви знаєте, відбулись кадрові зміни в Кабінеті Міністрів України. У нас новий прем’єр-міністр України - Шмигаль Денис Анатолійович. Відбулась ротація 10-ти міністрів в Уряді. І це говорить про те, що попереду у нас серйозні зміни в системі державного управління. Виступ президента України Володимира Зеленського на пленарному засіданні Верховної ради засвідчив, що у нас є проблеми в соціально - економічному розвитку країни, є необхідність уточнення політичного, економічного, соціального та гуманітарного курсу в розвитку нашої країни. І залучення до Уряду нових людей, більш професійно підготовлених, свідчить про те, що ми зможемо змінити ситуацію в країні, яка не є простою Одна із проблем цього Уряду, який пішов, Уряду Гончарука - відсутність комунікації із суспільством. Ми на це звертаємо особливу увагу, щоб наші випускники уміли комунікувати із суспільством, з громадянським суспільством, вміли стратегічно мислити, виробляти стратегію, виробляти публічну політику і таке інше. Тобто, наша академія навчає дуже багато», - сказав викладач Національної академії державного управління при президентові України.


Згодом про колишніх урядовців говорив і голова обласної ради Володимир Ширма.

«Насправді академія - дуже потужний навчальний заклад. І хотілось би, щоб члени Уряду навчались у вас. І ті, які вже пішли, і ті, які будуть приходити. Звичайно, непростий час проживає наша держава, і наша Житомирщина. Звичайно, вчора ввечері відбулось засідання, сесія Верховної ради, на якому було розглянуто питання відставки Уряду. На жаль, за всі роки незалежності, це той Уряд, який пропрацював найкоротший термін. Були великі надії, великі обіцянки щодо промислового росту, інших питань, соціальних питань, питань підвищення пенсій, заробітних плат мінімальних. На жаль, цього не відбулось. Всі ми сьогодні розуміємо що не виконується наповнення державного бюджету, як не виконується наповнення і місцевих бюджетів. Тому, звичайно, сьогодні в цій усій ситуації в державі основним напрямком роботи має бути не популізм, а економіка. Має працювати промисловість, має працювати сільське господарство, має розвиватись бізнес і для цього необхідно створювати відповідні умови. Я дуже сподіваюсь, що у найближчий час економічний блок Уряду буде підсилений, або вірніше - оновлений, бо всі ми розуміємо, що без цього далі Україна рухатись не буде», - сказав Володимир Ширма.

Ну, а депутат обласної ради, член фракції «Опозиційний блок» Олександр Чорноморець чомусь почав порівнювати урядовців зі свійською птицею.

«Пам’ятаєте, ми разом із вами зустрічали курченя із розумними очима, яке нас переконувало про ринок землі? Слава Богу, він вже не буде працювати в Кабінеті міністрів. І слава Богу, що «соросята» вже частково покидають Кабінет міністрів. Сильна політична воля президента із вчорашнього виступу показала те, що все-таки ми думаємо про Україну», - сказав депутат Чорноморець.

Нагадаємо, вчора Верховна рада відправила Олексія Гончарука у відставку. Як житомирські мажоритарники голосували за звільнення старого і призначення нового прем'єр-міністра дивіться тут і тут


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облрада Уряд Гончарук  
Матеріали по темі