Влада

​Житомирська обласна рада вимагає зупинити земельну реформу та винести питання на референдум

5 March 2020, 14:43

Житомирська обласна рада проголосувала за звернення щодо зупинення розгляду законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», або накладання вето у разі його підтримки.

Питання розглядали на сесії облради 5 березня 2020 року.

Перший заступник голови облради Сергій Крамаренко нагадав, що обласна рада вже неодноразово зверталася до керівництва держави щодо земельної реформи, але реакції немає.

«На сьогоднішній день люди Житомирщини, яких ми представляємо, майже одноголосно виступають проти продажу землі. І підтримую пропозицію Наталії Рибак щодо включення пункту про проведення всеукраїнського референдуму, бо таке рішення має приймати весь народ», - сказав Сергій Крамаренко.

Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін наголосив, що рішення треба прийняти до того, як Верховна рада завершить розгляд правок до законопроекту.

Голова ОДА Віталій Бунечко зауважив, що «вже почалися вибори, лише прапорів не вистачає», й нагадав, що до думки народу дослухаються, саме тому закон ще не прийнятий і Верховна рада розглядає тисячі правок.

За звернення проголосували 48 депутатів з 54 присутніх – рішення прийняте.

Нагадаємо, звернення щодо зупинення земельної реформи підготували перший заступник голови Житомирської облради Сергій Крамаренко, радник голови облради, депутат Опозиційного блоку Олександр Чорноморець, керуюча справами облради, депутатка від Опозиційного блоку Раїса Гула, керівник фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін, голова фракції ВО «Батьківщина» Дмитро Кропачов та голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Віталій Ейсмонт.

Як повідомляв Житомир.info, 8 жовтня 2019 на позачерговій сесії Житомирської облради голосували за звернення щодо мораторію на продаж землі та кричали «Ганьба!» нардепу-мажоритарнику від «Слуги народу» Богдану Кицаку (Бердичівський округ №63). 13 листопада 2019 року Верховна рада схвалила у першому читанні закон про ринок землі: «за» голосували п’ять мажоритарників з Житомирської області. 13 січня 2020 року відбулося публічне обговорення фінальної версії законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення №2178-10. Під час заходу представники Уряду, депутати фракції «Слуга народу», Аграрного комітету ВРУ пояснили запропоновані зміни до законопроєкту. Зараз Верховна рада розглядає поправки до законопроєкту: станом на 4 березня народні депутати розглянули 2715 правок з 4018.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ВР закон продаж землі  
Матеріали по темі