Влада

Житомирська обласна рада виступила проти скорочення ефірного часу філії Суспільного

5 March 2020, 18:50

Житомирська обласна рада підтримала працівників «UA:Житомир» та проголосувала за звернення щодо ситуації, яка склалася на регіональній телерадіокомпанії.

Таке рішення прийняли на черговій сесії 5 березня.

На початку голова профільної комісії Олена Галагуза зазначила: варто доопрацювати питання й розглянути на наступну сесію.

«Я дуже поважаю колег з «UA:Житомир», з нашої регіональної філії, знаю всіх особисто, товаришую з ними, але вважаю, що варто допрацювати це і винести на наступну сесію. Тому що ми не чули іншої сторони. Я особисто запитала в Києві керівництва Суспільного, вони говорять про повне перезавантаження роботи всіх 21-ї регіональної філії. Тобто тут не йдеться окремо про житомирську тільки, треба вивчити», - говорить депутатка Житомирської обласної ради Олена Галагуза.


Дехто з депутатів скаржився про відсутність можливості висказати свою думку в ефірі «UA:Житомир».

«Пригадую 2010 рік, 2011 рік, 2012 рік - нас туди запрошували попри все і ми могли висловити свою думку. Зараз абсолютно ніякої думки з Житомирщини не чути, взагалі ефірний час скоротили, фактично знищується обласне телебачення і незрозуміло, кому це потрібно, якась диверсія», - сказав депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

Працівники телеканалу «UA:Житомир» попросили депутатів підтримати звернення. За їх словами: нова концепція передбачає скорочення ефірного часу, а однієї години мовлення буде замало.

«У 2016 році ми приєдналися до Національної телерадіокомпанії, а у 2017 році приєднання було до Суспільного мовника. Ми сподівалися, що телебачення все ж таки буде розвиватися, адже приєдналися до Суспільного мовника. Сподівалися, що деякі програми будуть поліпшенні, а виявилося, що почалося скорочення цих програм. Сьогодні ми маємо всього 3 години 5 хвилин на телебаченні і 3 години 10 хвилин на радіо. Нова концепція і керівники в Києві хочуть залишити нам всього 1 годину на телебаченні і 1 годину 30 хвилин на радіо. Ми вважаємо, що цього замало, враховуючи те, що Верховна Рада виділила фінансування майже у повному обсязі 1 млрд 711 млн грн, а це на 30 % більше, ніж минулого року», - каже ведуча ранкової програми на «UA: Житомир» Наталія Дехтієвська.

У даному звернені депутати просять посприяти у вирішенні питання запобігання скороченню мовлення та збереження у повному обсязі діяльності регіональних філій телерадіомовлення. Його направлять до президента, Кабміну, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Наглядової рада ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

За звернення проголосувало 38 депутатів з 52 присутніх. Рішення прийнято.

Після закінчення сесії голова Житомирської обласної ради продемонстрував журналістам новостворену студію та розповів про наміри створення власного інформаційного продукту.

«Така ідея має право на життя і я з обласною адміністрацією це озвучував. Тому що насправді у таких умовах, які складаються, інформації про життя області, громад, районів, сіл, селищ, виробничих та сільськогосподарських підприємств, на моє глибоке переконання, інформації недостатньо. Складається таке враження, особливо у мешканців області, у яких немає достатньо інформації про це все, що у нас усе погано. Тому така інформація потрібна. Та студія, у якій ми знаходимося, можливо це один з перших кроків, адже наші спеціалісти мають можливість знімати та запропонувати це нашим обласним каналам», - говорить Володимир Ширма.

Нагадаємо, 25 лютого 2020 біля житомирського телецентру пройшла акція проти скорочення годин власного мовлення філії Суспільного.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня 2020 року в телецентрі відбулися збори працівників «UA:Житомир», на яких обговорили наміри членів правління ПАТ «НСТУ» реформувати суспільне радіо і телебачення України у регіонах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суспільне телебачення ефір звернення облрада  
Матеріали по темі