Події

​Загиблого житомирського волонтера, розвідника 95-ї бригади Олега Котенка поховають на Смолянському військовому кладовищі

7 March 2020, 14:20

Прощання з житомирським волонтером, розвідником 95-ї бригади, приватним підприємцем Олегом Котенком відбудеться 8 березня в будинку по проїзду Академіка Тутковського, 6.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив друг загиблого, волонтер Олександр Таргонський.

«Друзі і знайомі, побратими і посестри, всі, хто знав Олег Кот!! Провести Олега та попрощатися з ним можна завтра 8 березня 2020 року о 10-й ранку (відспівування та прощання) за адресою: пр. Академіка Тутковського 6, під'їзд 7. Поховання відбудеться о 12:00 на Смолянському військовому кладовищі», - написав Олександр Таргонський.

У дописі також є банківські реквізити для зарахування допомоги родині загиблого:

Монобанк: 5375 4141 0161 9525
ПриватБанк: 5168 7573 7574 0588
Котенко Олександра

У соцмережі друзі та побратими загиблого публікують скорботні дописи, в яких не вірять у самогубство колишнього військового, тож просять правоохоронні органи розібратися у смерті чоловіка. Зокрема, таке звернення до поліції вранці 7 березня опублікував на своїй сторінці Олександр Швецов.

Натомість у ГУНП в Житомирській області повідомляють, що розслідування загибелі Олега Котенка перебуває під особливим контролем, і звертаються до житомирян з проханням не поширювати недостовірні чутки про обставини смерті загиблого, а у разі наявності інформації про її причини, або мотиви просять повідомити слідчим. За інформацією пресслужби поліції, про результати проведеної експертизи обіцяють розповісти на брифінгу на початку наступного тижня.

«6 березня в під’їзді одного з будинків обласного центру було виявлено тіло чоловіка з вогнепальним пораненням. Поряд знаходилась зброя, зареєстрована на нього. Попередньо, усі обставини, зафіксовані у ході першочергових заходів, свідчать про самогубство чоловіка. Триває досудове розслідування. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження та призначено низку досліджень, у тому числі судово-медичну експертизу щодо причин смерті чоловіка. Розслідування загибелі волонтера, колишнього військовослужбовця, перебуває під особливим контролем. Водночас, Головне управління Нацполіції в області звертається до небайдужих громадян з проханням не поширювати недостовірні чутки про обставини смерті загиблого, а у разі наявності інформації про її причини або мотиви повідомити слідчим. Найближчим часом відбудеться брифінг керівництва ГУНП в області за зібраними у рамках досудового розслідування матеріалами. Про час проведення буде повідомлено додатково», - йдеться у повідомленні пресслужби ГУНП в області від 7 березня.

Нагадаємо, близько 15.00 6 березня 2020 у під’їзді будинку по проїзду Академіка Тутковського в Житомирі виявили застреленим волонтера, розвідника 95-ї бригади, учасника бойових дій, приватного підприємця Олега Котенка. Поруч лежав мисливський карабін, зареєстрований на загиблого. За повідомленням поліції, усі факти вказують на самогубство. Проте рідні, побратими та друзі у цю версію не вірять.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2015 року військовослужбовець 95-ї окремої аеромобільної бригади Олег Котенко, який до служби працював в компанії «Фаворит», отримував для розвідників бригади позашляховик, придбаний Благодійним фондом родини Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство самогубство постріл Котенко АТО УБД волонтер поліція прощання  
Матеріали по темі