Події

​На брифінгу в ГУНП розповіли про обставини смерті житомирянина Олега Котенка, проте результатів експертизи ще немає

10 March 2020, 14:26

Проміжні результати розслідування смерті колишнього розвідника 95-ї бригади Олега Котенка вказують на самогубство. Проте результатів експертизи досі немає.

Про це повідомили 10 березня під час брифінгу для журналістів в ГУ НП Житомирської області.

«Зібралися з неприємної події, сьогодні ми втратили одного з захисників держави, активну, позитивну, успішну людину. В ході огляду місця події, в ході проведення першочергових слідчих дій слідством не отримано жодної обставини, або інформації, які вказували на умисне вбивство. Ретельно досліджені матеріали вказують, що це було самогубство», - повідомив заступник начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Пашковський.


Чоловіка знайшли 6 березня близько 15.00 у під'їзді з вогнепальним пораненням голови.

«Приїхала дружина, відкрила хату, спустилася по сходах вниз і на сходовому майданчику, де він постійно курив цигарки, виявила труп. Біля його тіла був стілець з квартири, на якому він сидів і були запальничка та коробка цигарок, які він палив. Постріл був здійснений в підборіддя, куля пройшла крізь голову та вийшла з верхньої частини голови і відрекошетила від стелі на сходинковий майданчик, де залишився слід», - говорить В’ячеслав Пашковський.

Вночі у будинку сталася сутичка, - заявили у поліції.

«Стосовно інших кримінальних подій, до поліції ніхто не звертався. Але за свідченням сусідів, близько 3 години ночі там відбулася, якась суперечка між невідомими особами, тому на сходинковому майданчику при вході у під'їзд були виявлені сліди крові, але це було за годин 15 до події, що ми обговорюємо», - сказав заступник начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Пашковський.

Після брифінгу для журналістів у соціальних мережах з'явилося відео від Олександра Швецова, у якому він закликав друзів та побратимів Олега Котенка прийди під будівлю ГУ НП Житомирської області.

«Ветерани! Житомир! Увага! Сьогодні о 9:48 ранку МВС написали повідомлення, що через годину часу буде брифінг з приводу смерті нашого Побратима Олега Котенка. За годину часу! У робочий день! Ні близьким, ні сім'ї Олега зрозуміло, що також ніхто нічого не сказав! Але! Були журналісти, питання....А яким чином вони про то так швидко дізналися і встигли приїхати? У нас з'являються дурні мислі..., а чи не заплановано то було запросити потрібних для себе Журналістів? Збір на сьогодні! 17:00 біля МВС на бульварі! Прийди!», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 8 березня понад сотня людей прийшли попрощатися з Олегом Котенком. Чоловіка поховали на Смолянському військовому кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, близько 15.00 6 березня 2020 у під’їзді будинку по проїзду Академіка Тутковського в Житомирі виявили застреленим волонтера, розвідника 95-ї бригади, учасника бойових дій, приватного підприємця Олега Котенка. Поруч лежав мисливський карабін, зареєстрований на загиблого. За повідомленням поліції, усі факти вказують на самогубство. Проте рідні, побратими та друзі у цю версію не вірять.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Котенко зброя вогнепальне поранення вбивство самогубство АТО ГУНП  
Матеріали по темі