Події

Правоохоронці закрили ще два гральні клуби: комп'ютерний – у Коростені та покерний - у Житомирі

3 January 2020, 12:50

У результаті актуальних спільних заходів правоохоронців управління стратегічних розслідувань Департаменту СР НПУ та територіальних підрозділів поліції області 2 січня у Коростені поліцейські задокументували й припинили функціонування азартного закладу. Ще один подібний факт напередодні нового року було викрито в Житомирі.

Про це 3 січня повідомляє відділ комунікацій поліції Житомирської області.

«У ході відпрацювання м. Коростеня на одній із вулиць райцентру поліцейські виявили заклад, в якому можливе здійснення азартних ігор через комп’ютерну систему та мережу Інтернет.Обов’язковою умовою участі є сплата потенційним гравцем певної суми, у тому числі за допомогою електронних платежів. На момент прибуття правоохоронців у залі знаходився працівник закладу. У результаті проведених невідкладних слідчих дій із приміщення правоохоронці вилучили системні блоки та монітори», - йдеться у повідомленні.

Напередодні нового року в обласному центрі поліцейські також припинили функціонування закладу азартних ігор, звідки вилучили до трьох десятків системних блоків, 8 столів для гри в покер та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність.

«За обома фактами нині розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом), у рамках яких триває встановлення організаторів та причетних осіб до ведення нелегальної діяльності. Поліцейські області продовжують моніторити ситуацію щодо припинення роботи гральних закладів. Водночас звертаємося до громадян із проханням у разі виявлення їх функціонування повідомляти за номером спецлінії «102», - інформує ГУНП.

Нагадаємо, вранці 20 грудня 2019 року стало відомо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей». За результатами «облав» 20 грудня у Житомирі та області поліцейські прикрили сім «лотерей», а інші просто зачинилися самі. А 21 грудня поліція Житомирської області звітувала про результати перевірки «лотерей»: поліцейські області перевірили 86 ігорних закладів, у 7 випадках були виявлені порушення (неприпинення функціонування) та розпочаті кримінальні провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 21 грудня житомирський виконком терміново зібрався на засідання заради одного питання: демонтажу вивісок закритих гральних закладів. Чи вірять житомиряни, що Уряду вдасться побороти так звані «лотереї», дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція гральний бізнес ГУНП Коростень  
Матеріали по темі