Здоров'я

​Для Житомира збираються купити 50 наборів швидких тестів на коронавірус: аукціон відбудеться наприкінці березня

12 March 2020, 14:53

КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради збирається придбати швидкі тести для діагностики коронавірусу COVID-19.

Відповідне оголошення 11 березня опублікували на ресурсі ProZorro.

Згідно з тендерною документацією, придбати планують 50 наборів швидких текстів по 10 тест-касет в кожному

«Швидкі тести для діагностики коронавірусу COVID-19, призначених для якісного виявлення антитіл IgG та IgM до вірусу SARSCoV-2 у зразках цільної крові, сироватки або плазми людини. Це імунохроматографічний тест, що використовується в якості допомоги при встановленні діагнозу при інфекції SARSCoV-2. Цей тест складається з 2 компонентів, IgG та IgM. В IgG зоні тест вкритий антитілами IgG людини. Вміст набору: 10 тест-касет, індивідуально упакованих з осушувачем, 10 піпеток одноразового використання; 1 розчинник; інструкція з використання українською мовою», - йдеться в описі технічних характеристик до предмета закупівлі.

Очікувана вартість закупівлі становить 162,5 тис. грн, відповідно, один набор коштує 3,25 тис. грн, або 325 грн за один тест.

Даний тендер житомирський Центр ПМСД оголосив 11 березня, до 26 березня приймають цінові пропозиції і на 27 березня запланований аукціон. За умовами проведення тендеру, договір з переможцем торгів укладається на 10-20 день після оприлюднення повідомлення про намір укласти договір.

Разом з тим, 11 березня пресслужба Міністерства охорони здоров’я повідомляла про те, що німецькі тест-системи для виявлення коронавірусу COVID-19 вже доставлено, або буде доправлено найближчим часом до 8 регіонів України, в тому числі і до Житомира.

Нагадаємо, 10 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомляв, що для міста закупили тести на коронавірус за кошти міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 тест карантин вірус інфекція  
Матеріали по темі