Події

​На складі у Житомирській області правоохоронці виявили майже 100 колод дубу і сосни без документів

14 March 2020, 10:06

Правоохоронці на території колишнього райдоруправління, що поблизу с. Старий Любар Любарського району, 13 березня виявили деревину та лісоматеріали невідомого походження.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Так, у п’ятницю, 13 березня 2020 року, Бердичівською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками Бердичівського міськвідділуУСБУ в області та працівниками Любарської райдержадміністрації, у ході проведення оперативних заходів на складі, обладнаному на території колишнього райдоруправління, що поблизу с. Старий Любар Любарського району, виявлено деревину та лісоматеріали невідомого походження.Зокрема, виявлено немаркованих 88 колод дубу, 10 колод сосни, вантажний автомобіль з причепом, навантажені деревиною та підготовлені до перевезення, а також значну кількість дубових дощок (об’єм та вартість встановлюється).Місцевий житель, який представився власником пилорами, не зміг пояснити походження лісоматеріалів та не надав відповідних підтверджуючих документів на деревину. За встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Досудове розслідування проводить Любарське відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська місцева прокуратура», – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюється походження лісоматеріалів, причетність до справи інших осіб.Також вирішується питання щодо накладення арешту на виявлену лісопродукцію та транспортний засіб.

Нагадаємо, Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко 17 лютого підписав розпорядження «Про посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів» і створив робочу групу для боротьби з нелегальним обігом деревини.

Як повідомляв Житомир.info, 10 лютого у Олевському лісгоспі та на пилорамах ДБР проводило обшуки: виявили збитків на 6 млн грн і чотирьом лісничим повідомили про підозру в розтраті майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дуб ліс деревина пилорама поліція Любарський район  
Матеріали по темі