Економіка

У лютому в Житомирській області стали дешевшими яйця, м'ясо та овочі, – статистика

16 March 2020, 09:31

На споживчому ринку в Житомирській області у лютому 2020 року, порівняно із січнем, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%.

Про це 13 березня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Найбільше подешевшали яйцяна 22,9%; м'ясо курей, свинина (виділено редакцією), борошно і крупи, риба та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, соуси, приправи, макаронні вироби, сири, фруктові соки, безалкогольні напої, кисломолочна продукція, яловичина, масло, шоколад – на 4,2–0,8%», – йдеться у повідомленні.

Поряд з цим, цукор, мед, хліб, рис, сметана, мінеральні та джерельні води, маргарин та інші рослинні жири, оливкова олія, кава подорожчали на 2,2–0,8%.

Окрім того, ціни на фрукти піднялись в цілому на 1,7%, у тому числі банани – на 3,8%, яблука – 1,7%, натомість, цитрусові подешевшали на 2,6%.

Також на 0,7% загалом стали дешевшими овочі внаслідок зниження цін на капусту на 7,0%, картоплю – на 5,3%. Водночас, овочі, вирощені з насіння, подорожчали на 4,3%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 1,7%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились в цілому на 0,6%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,0%.

Як повідомляв Житомир.info, на споживчому ринку Житомирської області в січні 2020, якщо порівнювати з груднем 2019, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціни продукти статистика яйця м'ясо  
Матеріали по темі