Влада

Закрита позачергова сесія Житомирської міської ради з приводу протидії коронавірусу. Трансляція

17 March 2020, 09:24

17 березня о 9:00 почалася позачергова сесія Житомирської міської ради.

У зв’язку із заходами щодо запобігання поширенню коронавірусу сесія проходить в закритому режимі, з онлайн-трансляцією. На засідання присутні 28 депутатів з 42.

Зранку біля входу в міську раду стояв автомобіль патрульної поліції. З учорашнього дня в приміщення міськради введені посилені заходи безпеки: обмежений допуск відвідувачів, тим, хто проходить, міряють температуру, засідання виконкому 16 березня провели в закритому режимі.

Нагадаємо, на позачерговій сесії планують розглянути п’ять питань – внесення змін до бюджету міської ОТГ та до чотирьох програм. За словами мера Житомира, на позачерговій сесії 17 березня планують зняти фінансування з ряду заходів й направити додаткові кошти на закупівлю обладнання, антибіотиків, засобів захисту й на додаткову муніципальну виплату лікарям Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, міськвиконком ухвалив рішення з 17 березня 2020 року закрити у Житомирі всі ринки та заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС. 16 березня 2020 року, в відеозверненні президент Володимир Зеленський рекомендував Кабміну ввести по всій території України жорсткі карантинні обмеження, а в Житомирській та Чернівецькій областях запровадити режим надзвичайної ситуації. Президент, зокрема, казав, що найближчим часом очікуємо від Національного банку України, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесe та концепцію податкових змін; громадяни, які отримують менше 5 тис. грн пенсію мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень. Пізно ввечері Кабмін ухвалив постанову, якою введена, зокрема, заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія коронавірус карантин  
Матеріали по темі