Здоров'я

​У Житомирській міській раді посилені заходи безпеки: на вході міряють температуру, засідання виконкому буде закритим

16 March 2020, 11:25

Зранку 16 березня у Житомирській міській раді посилені заходи безпеки. На вході відвідувачів зустрічає охорона в медичних масках, роблять температурний скринінг. На дверях інформаційні плакати та оголошення з проханням заходити до кабінету, де приймають звернення від громадян, по одному.

Засідання та наради планують проводити в закритому режимі. Так, на 15.00 16 березня заплановане позачергове засідання виконкому, на якому будуть розглядати питання щодо посилення обмежувальних заходів у місті. Засідання відбудеться в закритому режимі, яке обіцяють транслювати в онлайн режимі.

Нагадаємо, 13 березня у Житомирі зібрали позачерговий виконком, аби зробити рішення про карантин жорсткішим.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної, дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку зі ще шістьма членами родини, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації.

У Житомирській області працює гаряча лінія з питань щодо коронавірусу 0689824781

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус  
Матеріали по темі