Події

У Житомирській області активізувалися шахраї, які від імені податківців вимагають у підприємців перерахувати їм гроші

18 March 2020, 15:15

У Житомирській області орудують ошуканці, які вимагають гроші у підприємців, представляючись податківцями.

Про це 17 березня у Facebook повідомило ГУ ДПС у Житомирській області.

«Головне управління ДПС у Житомирській області звертається до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Житомирщини з причини активізації спроб шахраїв злочинним шляхом виманити та заволодіти грошовими коштами громадян та підприємців. Представляючись посадовими особами податкової служби просять перерахувати кошти на карткові рахунки», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в одному з районі області зафіксовано випадок телефонних дзвінків з номеру (097)792-99-20 від невідомих осіб, які, представившись співробітником податкової, вимагають від суб’єктів господарювання надання матеріальної допомоги шляхом перерахування грошових коштів на банківський рахунок №5375414116569780 в Приватбанку.

«Головне управління неодноразово наголошує, що посадові особи органів ДПС області діють виключно в межах повноважень та не можуть звертатись до платників з подібними проханнями. У разі виявлення фактів шахрайських дій з боку невідомих осіб, намагайтесь зібрати всю можливу інформацію (прізвище, ім’я, номери телефонів, номери карткових рахунків і т.і.). Якщо ви постраждали від дій аферистів або маєте інформацію про такі випадки, просимо в жодному разі не перераховувати грошові кошти та негайно повідомити органи Національної поліції та Державної податкової служби», – закликають податківці.

Повідомити Головне управління ДПС можна у будь-який зручний спосіб, зокрема:
- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника 7;
- у письмовому вигляді через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Житомирській області (контактний телефон: (0412) 418-004, заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції – Охріменко Костянтин Миколайович).

Як повідомляв Житомир.info, про шахраїв, які телефонують до підприємців Житомирської області та просять перерахувати гроші, ДПС повідомляла і 17 лютого 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство ошуканець  
Матеріали по темі