Здоров'я

Антимонопольний комітет буде штрафувати за «ліки від коронавірусу»

23 March 2020, 17:15

З метою недопущення поширення на території України інформації, що вводить в оману, Антимонопольний комітет України здійснює моніторинг рекламних матеріалів лікарських засобів та методів профілактики, пов’язаних з пандемією COVID-19, у ЗМІ.

Про це 23 березня повідомила пресслужба АМКУ.

«За офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) станом на сьогодні немає підтверджених та ефективних ліків від нового коронавірусу. Отже, поширення фармацевтичними компаніями та іншими учасниками ринку реалізації лікарських засобів інформації про те, що препарат їх виробництва має профілактичну або лікувальну дію щодо коронавірусів, за відсутності лабораторних, вірусологічних та наукових досліджень, є неправдивою інформацією, отже, міститиме ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції», - йдеться у повідомленні.

АМКУ наголошує, що розповсюдження в умовах пандемії неправдивої інформації про лікувальні властивості лікарських засобів, або про неперевірені методи профілактики/лікування, є неприпустимим. У разі виявлення вищезазначених фактів будуть прийматися рішення про накладання на таких суб'єктів господарювання штрафів у розмірі до 5% відсотків доходу від реалізації продукції за 2019 рік.

Фото з інтернету

Як повідомляв Житомир.info, станом на 23:00 год. 22 березня 2020 року в Україні було зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ ліки коронавірус  
Матеріали по темі