Суспільство

За місяць житомирські прикордонники виміряли температуру в 14,7 тис. осіб, ознак ГРВІ не було ні в кого

26 March 2020, 15:36

Впродовж місяця прикордонники Житомирського загону провели температурний скринінг у майже 14,7 тис. осіб. Хворих на ГРВІ у пунктах пропуску на кордоні з Білоруссю виявлено не було.

Про це Житомир.info 26 березня повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що в межах відповідальності Житомирського прикордонного загону, у відповідності до рішень Уряду щодо тимчасового закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон, функціонують два пункти пропуску:

у Київській області: «Вільча (Україна) – Олександрівка (Республіка Білорусь)»;
у Житомирській області: «Виступовичі (Україна) – Нова Рудня (Республіка Білорусь)».

Прикордонники зауважують: пункти пропуску працюють в штатному режимі, прикордонниками забезпечено їх безперебійну роботу та належну безпеку громадян, що перетинають державний кордон.

«Починаючи з 25 лютого цього року прикордонники Житомирського загону провели вимірювання температури у майже 14,7 тис осіб, які прямували в Україну. Жодного факту виявлення осіб з ознаками ГРВІ не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що, починаючи з ночі проти 22 березня, у відповідності до Постанови Головного санітарного лікаря України від 21.03.2020 №2 «Про запобігання подальшого занесення на територію України випадків коронавірусної хвороби (СОVID-19)», прикордонним відомством впроваджено одержання від осіб, які здійснюють перетин державного кордону, інформованої згоди особи на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів, бланк якої надається в пунктах пропуску.

Прикордонники звертають до всіх громадян і закликають бути відповідальними, з розумінням ставитись до проведення заходів та, за можливості, обмежити подорожі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 лютого 2020 року пресслужба Житомирського прикордонного інформувала, що у всіх осіб, які в’їжджають в Україну, прикордонники здійснюють температурний скринінг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник прикордонна служба ДПС  
Матеріали по темі