Здоров'я

​Чоловіки з Бердичева та Малина з діагнозом COVID-19 не були за кордоном, 10 контактних осіб знаходяться у госпіталі для ветеранів

27 March 2020, 16:43

Двоє чоловіків з Бердичева та Малина, у яких підтвердили коронавірус, не були за кордоном. Наразі хворі знаходяться в інфекційному відділені, а осіб, які з ними контактували, перевіряють. Про це розповів під час брифінгу 27 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Також він повідомив, що у Черняхові перевіряють на коронавірус 16-річного хлопця.

«На жаль, ми змушені констатувати два нових випадки на Житомирщині, в Бердичеві та Малині. Захворіло два чоловіки, зараз встановлюємо повні обставини, медики разом з поліцією встановлюють контакти. Можу сказати, що обидва не були за кордоном, тому можна сказати, що коронавірус вже поширюється серед контактних. Стан хворих стабільний, вони знаходяться в інфекційних відділеннях відповідних лікарень. Наразі перевіряється один випадок в Черняхові, 16-річний хлопчина знаходиться в інфекційному відділенні, результати лабораторні будуть сьогодні», - сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Він також розповів, що в лабораторії перевіряють тести осіб, які контактували з померлою жінкою з Радомишля.

«Вже пройшло два тижні від летального випадку, в лабораторії перевіряють тести осіб, які контактували з померлою. І маю надію, що ми сьогодні зможемо сказати, що в Радомишлі немає цієї хвороби», - зауважив Віталій Бунечко.

На брифінгу підтвердили, що чоловік з Бердичева перевозив людей.

«Один із захворівших мав контакт, працюючи перевізником з нашими громадянами, можливо, теж з іноземцями, які приїжджають чи прилітають із-за кордону», - повідомив начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик.

«Ми не можемо сказати, чи він працював перевізником, він просто перевозив. Це людина, яка підвозила людей, що прилітали», - додав Віталій Бунечко.

За словами начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА,

наразі на обсервації в санаторії «Лісова казка» залишається одна людина.

«В санаторії у нас тільки одна людина, але по вчорашньому випадку в Бердичеві у нас є 10 контактних. Вони знаходяться на обсервації в госпіталі для ветеранів війни», - сказав Микола Суслик.

Трансляція брифінгу голови Житомирської ОДА

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 27 березня 2020 року підтверджено 218 випадків COVID-19, в тому числі 5 летальних та 5 людей одужали. Два нові випадки з Житомирської області у цю статистику не потрапили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: брифінг коронавірус Бердичів Малин  
Матеріали по темі