Економіка

Прем’єр-міністр запевнив, що кошти державного Стабілізаційного фонду спрямують «на людей»: доплатять пенсіонерам та медикам

29 March 2020, 13:08

Уряд завершив попередню підготовку змін до державного бюджету на 2020 рік.

Про це 29 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Закінчили попередню роботу над змінами до Держбюджету. Це був складний процес, але саме цього вимагають складні часи. Що маємо у підсумку. Незважаючи ні на що, видатки на інфраструктуру і розвиток, культуру й освіту — збережені. Видатки Стабілізаційного фонду, про який багато говорили останніми днями, будуть спрямовані на людей. А саме: додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо задіяні в боротьбі з коронавірусною хворобою; грошову допомогу пенсіонерам; виплати українцям, які через поширення хвороби та протиепідеміологічні заходи втратили роботу; надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу. Про деталі буду інформувати після затвердження проєкту змін до бюджету Кабінетом Міністрів», - зазначив глава Уряду.

Пресслужба президента 27 березня інформувала, що Верховна рада на позачерговому засіданні 30 березня має розглянути законопроекти, пов’язані з протидією поширенню коронавірусу, зокрема – внесення змін до державного бюджету на 2020 рік.

Нагадаємо, в Україні станом на 10:00 29 березня 2020 року підтверджено 418 випадків COVID-19, в тому числі 9 летальних, 5 людей одужали.

Як повідомляв Житомир.info, у відеозвернення щодо запровадження жорстких карантинних заходів 16 березня 2020 року президент Володимир Зеленський говорив, що громадяни, які отримують менше 5 тис. грн пенсії, мають отримати доплату в розмірі 1 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шмигаль бюджет доплата КМУ  
Матеріали по темі