Влада

​Верховна рада звільнила міністра охорони здоров’я Іллю Ємця. Як голосували житомирські нардепи

30 March 2020, 14:57

Верховна рада України прийняла проєкт постанови № 3283 про звільнення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця.

За таке рішення 30 березня проголосували 271 народний депутат.

За звільнення з посади міністра охорони здоров’я Іллі Ємця усі депутати-мажоритарники з Житомирської області проголосували «за». Поіменне голосування тут.

На місце Іллі Ємця планували призначити Максима Степанова – екс-голову Одеської облдержадміністрації, медика за освітою. Проте для прийняття постанови №3284 про призначення Максима Степанова міністром охорони здоров’я у парламенті не вистачило голосів: «за» проголосували 217 депутатів, 91 утримався, 29 не голосували. Всього присутні на засіданні 339 депутатів Верховної ради.

Кандидатуру Степанова підтримали три депутати-мажоритарники з Житомирської області: Богдан Кицак, Тетяна Грищенко та Дмитро Костюк; не голосували Ігор Герасименко та Володимир Арешонков, Сергій Кузьміних – утримався.

Нагадаємо, 4 березня 2020 Верховна рада відправила у відставку уряд Гончарука і проголосувала за нового прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та запропонований ним склад уряду, в тому числі і за нового міністра охорони здоров’я Іллю Ємця.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2020 Кабмін оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня включно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР МОЗ Ємець  
Матеріали по темі