Місто

Наречені у масках, на церемонії – не більше 8 гостей: як одружуються пари під час карантину в Житомирі

31 March 2020, 13:39

Поцілунки у масках, а поряд лише найрідніші – так 31 березня брало шлюб подружжя Грибуків. Молодята розповідають: до останнього не вірили, що вдасться розписатися під час карантину.

«Річ у тім, що є речі більші, ніж любов і відповідальність адміністративна, тому ми, дивлячись на все це і через Господа нашого, вирішив бути тут сьогодні разом», – говорить наречений Роман.

«Тим паче, сказали, що можна не переносити, бо ми думали, що не зможемо розписатися саме сьогодні. Але сказали, що можна, а ми тільки раді, тільки за, тільки швидше. Тільки найрідніші з нами і все, як інакше. Не думаю, що будемо святкувати, можливо, в обмеженій кількості, в родині нас привітають і разом посидимо. Головне – разом, варто переживати і за своїх рідних», – ділиться наречена Наталія.

Наречена каже: головне безпека, тому до РАЦСу всі прийшли в масках, а на самій церемонії були присутні лише 8 гостей.

«Це перш за все відповідальність наша і за наших рідних, щоб їх не заразити або один одного. Якщо ми хочемо зараз бути разом, а не в різних лікарнях або палатах, то краще бути в масці», – говорить Наталія.


У відділі державної реєстрації актів цивільного стану пояснюють: під час карантину продовжують одружувати, проте є певні умови. А ось ті, хто ще не подав заяву на реєстрацію шлюбу, можуть це зробити онлайн.

«Реєстрація подружніх пар, які подали заяви до 13 березня 2020 року, буде проходити до 13 квітня 2020 року. У нас подано більше ніж 200 заяв на таку реєстрацію, вона не скасовується. Заяви, які подані, будуть задоволені та реалізоване право кожної подружньої пари в нашій області. Якщо заява подана на реєстрацію шлюбу до 13 березня і попадає на період карантину, дається можливість бути присутнім молодятам та не більше 8 гостей. Зрозуміло, що загальні правила встановлені до всіх щодо масок та рукавичок, але якщо в гостей цього немає, ніхто не вправі відмовити у реєстрації. Трохи змінився формат для подачі заяв на державну реєстрацію шлюбу, зокрема розширено можливість громадян подавати заяви онлайн, через веб-портал Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану з дотримання строків встановлених сімейним кодексом України», – розповідає керівник обласного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирській області Світлана Шостак.

Нагадаємо, у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 у пологових будинках Житомира заборонили партнерські пологи.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2019, у День космонавтики, в незвичних умовах в Житомирському музеї космонавтики імені С.П Корольова влаштували весільну церемонію наречені Олександр та Олена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: одруження РАЦС  
Матеріали по темі