Здоров'я

Житомирська область отримала другу партію вантажу з Китаю, а в лабораторному центрі встановили ще один апарат для тестів на коронавірус

31 March 2020, 14:13

Кілька тисяч захисних масок, респіраторів та захисних костюмів – Житомирщина отримала другу партію гуманітарного вантажу з Китаю. Частина цих засобів індивідуального захисту буде розподілена між службами, які зараз працюють в посиленому режимі, з іншої частини буде сформовано резерв, який будуть розподіляти відповідно до потреб.

«Ми отримали маски-респіратори, таких, як зараз на мені, FFP-2 – в кількості 4320, маски трьох видів в загальній кількості – 4260. Ще додатково отримали 1160 костюмів. Розподіляти будемо для нашої швидкої допомоги екстреної, трішки, безумовно, дамо ДСНС, які працюють і в тому числі дезінфікують наші міста. Ну, і будемо розподіляти далі в залежності від потреб, які будуть надходити. Поки концентруємо усе тут у нас на складі. Але будемо по-тихеньку роздавати. Частину, знову ж таки, передаємо в ДСНС. Ось такий вантаж», – сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


У цій партії вантажу не було лабораторних та експрес-тестів. Наразі, за словами голови ОДА, їх в регіоні достатньо, але органам центральної влади сформували додаткову потребу. Крім того, лабораторний центр перейшов на цілодобовий режим роботи і готовий проводити більше лабораторних досліджень.

«Ми встановили ще один апарат, сьогодні його вже підключили, вчора тестували ще. Наразі вже два апарати в лабораторному центрі. Апарат передали з перинатального центру. Тобто, вже два апарати будуть проводити лабораторні тести», – каже Віталій Бунечко.

«На одному апараті ми за максимальної потреби «крутили» 11 тестів на добу, тепер ми можемо за добу робити 20 нормальних тестів. Сьогодні ми працюємо над можливістю встановлення ще третього апарату, який працюватиме значно менше по часу», – додав начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

«Ми над цим наразі працюємо і повідомимо про це ще додатково. Але він вже в Україні», – сказав Бунечко.

Посадовці кажуть: зараз медперсонал забезпечений засобами індивідуального захисту, а лікарні не формують нових потреб.

«На сьогодні двічі-тричі на тиждень проводяться відеоконференції з директорами і головними лікарями на місцях. І вчора з нашої сторони звучало запитання: у кого на сьогодні немає засобів індивідуального захисту? Ніхто не сказав, що в них відсутні засоби індивідуального захисту. По тій ситуації, яка сьогодні є, засобів достатньо. Як буде розвиватись ситуація далі, ми ще точно не знаємо, але прогнозуємо та готуємось. Наразі концентруємо і там, де буде потрібно, будемо туди направляти в першу чергу», – повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, першу партію гуманітарного вантажу з Китаю Житомирська область отримала вночі 24 березня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуманітарна допомога лікарня маска респіратор коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі