Події

​На Чернігівщині затримали пару з Житомирської області, причетну до серії квартирних крадіжок

2 April 2020, 12:32

У Чернігівській області оперативники затримали чоловіка і жінку з Житомирської області та їхнього місцевого спільника, яких підозрюють у серії крадіжок у спальному районі та приватному секторі міста Ніжин.

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Чернігівській області.

«У Ніжині оперативники кримінальної поліції за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД затримали групу осіб, які підозрюються у скоєнні понад десятка квартирних крадіжок. Поліція протягом кількох місяців працювала над розкриттям серії квартирних крадіжок, які періодично відбувалися у спальних районах та приватному житловому секторі Ніжина. Досвідчені оперативники та слідчі відзначили спільні риси, притаманні злочинам», - йдеться у повідомленні.

Невідомі зловмисники проникали у помешкання на першому поверсі, пошкоджуючи металопластикові вікна. Для крадіжок обирали нічний час, були обережні, практично, не залишали слідів. Виносили з квартир знайдені гроші та усе, що можна легко продати: від ювелірних виробів до побутової техніки, а подекуди навіть медалі та ордени.

Оперативникам Ніжинського відділу поліції буквально по крихтах доводилося збирати інформацію, окреслюючи коло можливих підозрюваних. Зрештою, поліцейські встановили ймовірну причетність до крадіжок двох чоловіків. Обидва вже були неодноразово засуджені за подібні злочини.

Поліцейські з’ясували, що 31-річний підозрюваний зі своєю співмешканкою прибув до Ніжина з Житомирської області. Вони винайняли у місті кватиру, завели собаку. Зовні справляли враження звичайної добропорядної сім’ї. Вже у Ніжині до них приєднався 38-річний спільник. Чоловіків об’єднувало не тільки насичене кримінальне минуле, а й непереборний потяг до наркотичних засобів.

Зібравши достатньо доказів, поліцейські отримали санкцію суду на проведення обшуку в оселі, яку орендувала пара з Житомирщини. Оперативники кримінальної поліції Ніжина разом з колегами з Головного управління Нацполіції в області та бійцями спецпідрозділу КОРД прибули саме тоді, як зловмисники повернулися з чергової крадіжки. Підозрювані обікрали квартиру в житловому масиві м. Ніжина, винесли звідти дорогоцінні прикраси й тепер якраз почали ділити здобич», - повідомили правоохоронці.

При затриманні обидва співучасники не чинили опору. Тікати теж не намагалися, бо відразу зрозуміли, що це марно. Зловмисники зізналися у скоєнні крадіжок та надали правдиві свідчення. В ході обшуку квартири слідчі виявили речові докази не тільки зі щойно скоєної крадіжки, а і з багатьох попередніх злочинів. Наразі поліція працює над встановленням законних власників вилученого майна.

Підозрювані затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Її максимальна санкція — позбавлення волі на строк до шести років.

Поліція з’ясовує можливу причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів як у Ніжині, так і за його межами.

Як повідомляв Житомир.info, 24 грудня 2019 у смт Черняхів Житомирській області правоохоронці затримали квартирних крадіїв, причетних до інших злочинів. Подробиці затримання тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка квартирний злодій Ніжин  
Матеріали по темі