Події

В СБУ назвали місто Житомирської області, мер якого «у партнерстві» з депутатом міськради заробили на ремонті доріг 650 тис. грн

17 April 2020, 17:50

Місто Житомирської області, мер якого за домовленістю з депутатом міської ради-підприємцем «наварили» 650 тис. грн, це Олевськ.

Про це йдеться у повідомленні пресгрупи УСБ України в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки України підозрюють мера Олевська у розтраті коштів міського бюджету, виділених на капітальний ремонт автомобільної дороги у районному центрі Житомирщини», – інформує пресгрупа УСБУ.

За попередньою версією слідства, у середині грудня 2018 року між міською радою та київською комерційною структурою було укладено договори вартістю майже 650 тисяч гривень на проведення капітального ремонту дороги на одній із вулиць райцентру і технічного нагляду. Співробітники СБ України під час перевірки об’єкта будівництва зафіксували відсутність виконання будь-яких робіт. Натомість в актах приймання всі будівельні роботи за цим договором значилися як повністю зроблені.

Правоохоронці задокументували, що підрядник діяв за домовленістю із мером Олевська та підприємцем-інженером із технічного нагляду, який є депутатом міської ради. Наступного після укладання договору дня інженер виготовив недостовірні документи про вартість виконаних робіт із капітального ремонту дороги та витрати на матеріали.

Чиновники, до обов’язків яких належить перевірка якості й обсягів виконаних робіт, того ж дня ці документи підписали. Через чотири дні після візування посадовцями недостовірних документів всі «будівельні роботи», а також послуги із технологічного нагляду за їх якісним виконанням були повністю профінансовані із міського бюджету.

Експертиза підтвердила, що через оборудку фігурантів справи бюджету Олевська було завдано збитки на майже 650 тисяч гривень.

Нагадаємо, 15 квітня 2020 року пресслужба прокуратуру Житомирської області інформувала про подію, не називаючи міста. Зазначалося, що міському голові та керівнику підприємства-підрядника повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

В СБУ уточняють, що депутату Олевської міської ради, який мав забезпечити технічний нагляд за будівництвом, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3, 5 ст. 191, ч. 3, 4 ст. 358 КК України.

Триває досудове слідство.

Як повідомляв Житомир.info, 23 грудня 2019 року на Житомирщині міському голові повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило державі збитків на суму 806,5 тис. грн під час ремонту доріг. Тоді ж слідчі поліції подали до суду клопотання про відсторонення посадовця від виконання службових обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу. 24 січня 2020 року прокуратура поінформувала про продовження відсторонення від посади міського голови, підозрюваного у спричиненні державі збитків на 806 тис. грн під час ремонту доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ Олевськ розтрата зловживання підозра  
Матеріали по темі