Події

Лісові пожежі у Житомирській області знищили і пошкодили 81 будівлю, майже половина – жилі хати

18 April 2020, 13:13

17 квітня внаслідок лісових пожеж на півночі Житомирської області було знищено десятки людських домівок та охоплено вогнем близько 4 тисяч гектарів лісу.

Про це близько півночі 17 квітня у Facebook повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Внаслідок розповсюдження вогню серед лісових масивів знищено та пошкоджено 43 нежилих і 38 жилих будинків, найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани», – йдеться у дописі.

Віталій Бунечко зокрема зауважив, що для ліквідації пожеж використовується авіація ДСНС – 3 літаки АН-32П та спеціальна військова техніка ЗСУ – «БАТ-2».

«Кількість евакуйованих жителів постійно уточнюється, за попередньою оцінкою – це близько 50 осіб. Усіх переселено до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі. Потерпілі забезпечені харчуванням та місцем для ночівлі, проте сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем», – написав голова ОДА.


У відділі комунікації поліції Житомирської області, посилаючись на дані УДСНС в області, інформують, що упродовж 16-17 квітня на території Житомирщини, відповідно до інформації УДСНС області, зареєстровано 22 масштабні пожежі у лісових масивах Лугинського, Овруцького, Олевського та Радомишльського районів загальною площею до 6 тисяч гектарів. Пожежі частково локалізовано, але небезпека залишається. Вогонь виникає як у лісових масивах, так і на відкритих територіях через загоряння сухої трави.


Відео відділу комунікації поліції Житомирської області

Нагадаємо, вранці 18 квітня пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області повідомила, що рятувальники та лісівники продовжують працювати над ліквідацією лісових пожеж у Житомирській області. До гасіння залучено 655 осіб та 108 одиниць техніки, з них від ДСНС 125 чоловік особового складу та 31 одиниця техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тонн води). Також для надання допомоги направили важку інженерну техніку (БАТ) Збройних сил України для створення захисних розмежувальних смуг. З повітря проводиться розвідка осередків пожежі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах. За наявності поривчастого шквального вітру більше 30м/с вогонь швидко розповсюджувався на великі площі лісів і на будинки. Зокрема горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава ліс  
Матеріали по темі